Oprah over William en Harry: ‘Dit is een kans om vrede te sluiten’

'Hopelijk gaat daar sprake van zijn', aldus Oprah Winfrey.

Talkshow-legende Oprah Winfrey had een cruciale rol in het conflict tussen prinsen William en Harry. Gisteravond werd haar kort gevraagd naar haar blik op de verzuurde relatie tussen de twee prinsen binnen de context van het overlijden van hun grootmoeder. En zoals we van Oprah gewend zijn gaf zij, als class act, een duidelijk en toch respectvol antwoord.

Oprah en de royals

Het Oprah-interview met Harry en Meghan in 2021 deed een hoop stof opwaaien. Er kwamen pijnlijke onthullingen voorbij en velen vroegen zich af of de uitzending een definitief einde zou betekenen van de vriendschappelijke relatie tussen de royal broers. Hoewel de twee recentelijk weer samen gespot werden bij het eren van hun overleden grootmoeder, zou het met hun band nog altijd niet weer helemaal honderd zijn, volgens sources.

Verzoening

Toch denken insiders en royaltywatchers dat het overlijden van Queen Elizabeth een trigger kan zijn voor de prinsen om hun band een nieuwe kans te geven. Ook Oprah denkt er zo over, liet zij weten vanaf het Toronto International Film Festival. Daar besloot een interviewer haar aan de tand te voelen over de situatie in de UK.

oprah william harry
Stralend in zilver: Oprah stond kort stil bij de band tussen de koninklijke broers. (Beeld: Brunopress)

“Ik denk dat in alle families – you know, mijn vader is afgelopen zomer overledenen als families samenkomen voor zo’n gezamenlijke ceremonie, het ritueel van je doden begraven, dan is er een kans om vrede te sluiten”, reageerde zij hierop. “Hopelijk zal daar sprake van zijn”, besloot de talkshow-host.

Kate doet haar zegje

De laatste keer dat de gebrouilleerde broers William en Harry samen waren gezien, was ruim een jaar geleden, bij de onthulling van een standbeeld van hun moeder. Sinds de Sussexes hun koninklijke taken hebben neergelegd, zijn ze ook nooit eerder samen met Kate en William gespot. Tot dit weekend dus. “Op zulke momenten moet je samenkomen”, vertelde prinses Kate over de langverwachte hereniging aan een familie bij Windsor.

Hopelijk kan er zo toch nog iets moois voortkomen uit deze verdrietige familieaangelegenheid.

Bron: Honey Nine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws