Dit zijn de onbekende kinderen van koningin Camilla

Wist jij dit?!

Lees ook

Koning Charles III heeft twee kids: prinsen Wiliam en Harry. En daarmee is de koninklijke kous af, toch? Nou, niet helemaal dus. Voordat hij met zijn koningin-gemalin, Camilla Parker-Bowles in het huwelijksbootje stapte, was zij namelijk al eens getrouwd. En uit dat huwelijk zijn ook twee prachtige kinderen voortgekomen. Dít zijn de knappe stiefkinderen van King Charles en de stiefbroer- en zus van William en Harry!

Stiefkinderen

Je zou haast denken dat je als stiefkind van de koning wel een bekend figuur bent binnen koninklijke kringen. Maar niets is minder waar: de kinderen die Camilla op de wereld zette voor haar huwelijk met Charles blijven grotendeels buiten de spotlights.

Voor we je introduceren aan de stief-siblings van William en Harry, een korte samenvatting. Want hoe zat het ook alweer met Camilla, Charles, en de lange periode waarin zij niet samen waren?

Camilla Shand en Andrew Parker-Bowles

In de vroege jaren ’70 waren Charles en Camilla al dolverliefd op elkaar, dat kon elke royalty-watcher zien. Maar zoals we nu weten, is hun verhaal behoorlijk anders gelopen. Volgens paleisbronnen was het Britse hof namelijk niet over Camilla te spreken als match voor een toekomstig koning. Bovendien wilde Prins Bindingsangst niet trouwen voor zijn dertigste, maar stapte Camilla liever nu dan later in het huwelijksbootje.

andrew parker bowles
Andrew Parker-Bowles in 2006. (Beeld: Brunopress)

Bovendien was daar de knappe officier Andrew Parker-Bowles. Een goede vriend van Charles én ex van Princess Anne (ja, die ja), die al sinds de sixties een knipperlichtrelatie had met Camilla. Hij trouwde in 1973 met Camilla, en in 1977 volgde het huwelijk van Charles en Diana. Even goede vrienden, leek het devies. Verschillende royals woonden de bruiloft tussen Camilla en Andrew bij, en Camilla was op haar beurt samen met haar zoon aanwezig bij het huwelijk van Charles en Diana.

Het huwelijk tussen Andrew en Camilla schijnt overigens ook nog een flinke duw in de rug te hebben gehad van hun ouders. Vaders Derek Parker Bowles en Bruce Shand publiceerden namelijk stiekem een aankondiging van hun verloving in The Times, volgens historicus Sally Bedell Smith. Zo móest Andrew wel een aanzoek doen.

Overigens heeft die zoon ook nog een ándere bijzondere band met stiefvader King Charles. Wat? Dat lees je op de volgende pagina.

Laatste nieuws

Zie ook