Thuis ontspannen: goed voor je carrière!

Lees ook

Lekker thuis relaxen en chillen zoals jij dat wilt: dat is de ultieme manier om écht tot rust te komen. Het is belangrijk om in de avond en in het weekend te zorgen dat je nieuwe energie opdoet. Niet alleen om je werkweek door te komen, maar ook als je hogerop wilt komen. Wil jij carrière maken? Zorg dan dat je thuis een plek creëert waar je optimaal kunt ontspannen. 

Thuis ontspannen

Neem de tijd voor jezelf en beschouw die tijd als een investering in jezelf, je gezin en je carrière. Zo profiteer je er ook optimaal van. Voor een avondje filmkijken of gamen kun je eerst een lekkere douche of bad nemen en vervolgens haal je jouw favoriete pyjama voor heren uit de kast. Zet een schaal met nootjes en wat te drinken binnen handbereik en relaxen maar!

Waar rust jij van uit?

Wat ontspanning precies inhoudt, is voor iedereen verschillend. De een gaat voor hardlopen of een yogasessie en de ander zit fanatiek te gamen en weer een ander hangt lekker in een stoel voor de buis of met een boek. Iedereen vult dat dus anders in. Om thuis echt lekker te kunnen relaxen, moet je een plek creëren waar dat mogelijk is op jouw manier. Een plek waar je heerlijk met je voeten omhoog kunt loungen. In veel gevallen is een goede, comfortabele zetel, fauteuil of gamestoel dus al een goede start.

Thuiskomen

Maar daarmee alleen ben je er nog niet. Ook het interieur is van belang. Zorg dat het een plek is die jou blij maakt en die rust uitstraalt. Hier kom je thuis; dit is jouw territorium. Omring je dus met kleuren en items die je mooi vindt en zorg dat de omstandigheden optimaal zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de afstand van de tv tot de zetel, de lichtinval, luchtverfrissing, verwarming etc.

De juiste apparatuur

Investeer ook in de juiste apparatuur om jezelf te verwennen. Een soundbar met perfect geluid en een tv of scherm met haarscherp beeld tilt jouw relaxsessie naar een hoger level. Muziek uit een kwalitatief hoogwaardige soundbar levert een heel andere luisterervaring op dan wanneer het uit blikkerige boxen komt. Ook je belevenis van een film wordt met een groot, hoogwaardig scherm veel leuker. Het is wel even een uitgave, maar daar profiteer je dan elke keer van!

Kleding

Je kunt natuurlijk je gewone kleding ook in huis dragen. Maar om te relaxen is een huispak of pyjama wel fijner. Het geeft je meteen een ander gevoel en je komt er ook direct door in de relaxmodus. Als het fris is, is een ochtendjas ook heerlijk om je in te hullen. Tip: nu het kouder wordt (en de gasprijzen zo hoog zijn) is een fleece pyjama of ochtendjas heerlijk warm! Hoe dan ook; of je nu liever een shortama draagt of een pyjama met lange broek en lange mouwen maakt niet uit. Kies een outfit dit lekker zit zonder te knellen en geniet van jouw me-time!

Beeld: Pexels 

Laatste nieuws

Zie ook