Even voorstellen: dit zijn de kinderen uit Queen Camilla’s eerdere huwelijk

Gaan we de stiefbroer en -zus van William en Harry vanaf nu ook vaker zien?

Er staat de komende tijd een hoop te veranderen voor de royals. Enkele titels zijn al doorgeschoven, maar de taken die daarbij horen gaan de komende periode op de schop. Zullen daarbij de stiefkinderen van Koning Charles ook een rol krijgen? Zij houden zich nu namelijk redelijk afzijdig van het leven aan het hof, maar wellicht komt daar verandering in nu hun moeder koningin is?

Stiefkinderen

Je zou haast denken dat je als stiefkind van de koning wel een bekend figuur bent binnen royale kringen. Maar niets is minder waar: de kids die Camilla op de wereld zette voor haar huwelijk met Charles blijven grotendeels buiten de spotlights.

Voor we je introduceren aan de stief-siblings van William en Harry, een korte samenvatting. Want hoe zat het ook alweer met Camilla, Charles, en de lange periode waarin zij niet samen waren?

Camilla Shand en Andrew Parker-Bowles

In de vroege jaren ’70 waren Charles en Camilla al head over heels voor elkaar, dat kon elke royalty-watcher zien. Maar zoals we nu weten, is hun verhaal behoorlijk anders gelopen. Volgens paleisbronnen was het Britse hof namelijk niet over Camilla te spreken als match voor een toekomstig koning. Bovendien wilde Prins Bindingsangst niet trouwen voor zijn dertigste, maar stapte Camilla liever nu dan later in het huwelijksbootje.

andrew parker bowles
Andrew Parker-Bowles in 2006. (Beeld: Brunopress)

Bovendien was daar de knappe officier Andrew Parker-Bowles. Een goede vriend van Charles én ex van Princess Anne (ja, die ja), die al sinds de sixties een knipperlichtrelatie had met Camilla. Het huwelijk tussen Andrew en Camilla schijnt overigens ook nog een flinke duw in de rug te hebben gehad van hun ouders. Vaders Derek Parker Bowles en Bruce Shand publiceerden namelijk stiekem een aankondiging van hun verloving in The Times, volgens historicus Sally Bedell Smith. Zo móest Andrew wel een aanzoek doen.

Samen met Andrew kreeg Camilla dus twee kinderen. In december 1974 kwam Tom als eerste spruit van de twee aristocraten ter wereld. Zijn zusje Laura volgde in januari 1978. Beide kinderen blijven nu grotendeels buiten de spotlights, dus bij het grote publiek zijn de twee niet heel bekend. We stellen ze even aan je voor!

Tom Parker-Bowles

Allereerst is er dus Tom. Van de twee stiefkinderen van Charles is hij degene die het meest in de spotlight staat. Tom is namelijk heel actief in het culinaire wereldje als schrijver en recensent. Ook maakt hij in deze rol de nodige verschijningen in Britse kookshows. Zo heeft hij jarenlang het programma Market Kitchen gepresenteerd, en komt hij regelmatig opdraven als jurylid in het BBC-programma MasterChef.

Nu en dan zien we Tom ook zij aan zij met zijn moeder. Zo verscheen hij in juli 2022 naast zijn moeder en politicus/historicus/allesweter Gyles Brandreth bij een feestelijke lunch ter ere van Camilla’s 75e verjaardag.

camilla kinderen
Tom, Camilla en Gyles Brandreth in juli 2022. (Beeld: Brunopress)

Over zijn stiefvader was Tom in elk geval goed te spreken. In een interview met The Express in 2015 verwoordde hij het als volgt: “Alles wat je wilt [als het op ouders aankomt], is dat ze gelukkig zijn. Mijn moeder is exceptioneel gelukkig op het moment. Ik ben altijd al dol op mijn stiefvader; hij is altijd een aardige, goede en liefelijke man geweest. Een man van warmte, intelligentie en menselijkheid. Mocht het ooit gebeuren, dan zal hij een fantastische koning zijn.” Overigens is Charles meer dan alleen een stiefvader van Tom. Hij is namelijk ook diens peetvader!

Laura Lopes

Zusje Laura is een aantal jaren jonger dan Tom, en leeft haar leven meer buiten de spotlights. Laura is actief als conservator in de kunstwereld, en is getrouwd met model turned zakenman Harry Lopes. Leuk detail: haar bruidsjurk was van de hand van Anna Valentine, die ook de bruidsjurk van haar moeder had ontworpen voor haar grote dag met Charles.

Camilla Kinderen Laura
De liefde bezegeld: Harry en Laura op hun huwelijksdag in 2006. (Beeld: Brunopress)

Samen met Harry heeft Laura drie kinderen: Eliza uit 2008, en tweelingbroertjes Gus en Louis zagen in december 2009 het levenslicht. Voor de piepjonge Eliza was in april 2011 bovendien een bijzondere rol weggelegd. Zij was namelijk één van de bruidsmeisjes bij dé Royal Wedding van Wills en Kate.

Ook lijkt Laura groot fan van de kleur blauw. Wederom goed afgekeken van moederlief?

camilla kinderen tom laura
Broer en zus Parker-Bowles in juni 2022. (Beeld: Brunopress)

Waar Tom slechts lovende woorden voor zijn stiefvader over had, beweerde royaltykenner Katie Nicholl dat Laura hem vroeger niet kon uitstaan: “William en Laura hadden enorme ruzies over wie schuldig was aan hun gebroken gezinnen. William gaf Camilla de schuld van alles dat ze zijn moeder had aangedaan, wat Laura woedend maakte. Laura moest daar niets van weten. Ze stelde zich hard op en vuurde terug naar William dat ‘zijn vader haar leven heeft vernield'”, schreef Nicholl in het boek Harry and William. “Het maakte haar niets uit dat het de prins van Wales was, ze gaf hem de schuld van de scheiding van haar ouders en was niet bang om dat William duidelijk te maken.” Aiii.

Gelukkig heeft de tijd een hoop van die wonden geheeld, en kunnen de stiefkinderen inmiddels weer gewoon met elkaar door één deur. Wie weet zien we hen de komende tijd meer officiële aangelegenheden bijwonen!

Bron: Beau Monde Archief, Town & Country Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws