Josephine van Denemarken wordt ook al zo’n modeprinsesje!

Kroonprinses Mary geeft alvast haar belangrijkste kledingregel mee aan haar jongste dochter.

Het is een week vol royal glamour in Denemarken, waar het gouden troonsjubileum van koningin Margrethe met de nodige aanpassingen wordt gevierd. De echte showstoppers? Dat zijn de twee dochters van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary: prinses Isabella (15) en prinses Josephine (11). Wat worden ze al volwassen én modieus!

Gedeelde garderobes zijn helemaal happening in koninklijke kringen. We zien koningin Máxima weleens met een kledingstuk van Amalia of andersom, de Spaanse koningin Letizia leent graag items van haar oudste dochter Leonor. En ook kroonprinses Mary van Denemarken laat haar dochter Josephine rondneuzen in haar kledingkast. Het blauwe Prada-jasje dat we dit weekend te zien kregen, komt rechtstreeks uit Mary’s garderobe. De kroonprinses droeg ‘m zelf in 2011 en 2013.

Het kroonprinselijk gezin bezoekt een kerkdienst voor koningin Margrethe. Modeprinsessen Isabella en Josephine staan op de voorgrond. Beeld: BrunoPress

Ook prinses Isabella, in een kleurrijk jasje van Biya by Johnny Was, deed een beroep op haar moeders royale verzameling pracht en praal. Deze oorbellen zagen we namelijk eerder bij de kroonprinses.

Isabella
Prinses Isabella gaat voor goud. Beeld: BrunoPress

Een dag eerder, bij het jubileumgala voor haar oma, maakte beauty Isabella ook al indruk (wederom met geleende oorbellen van ma) in een vuurrode jurk met cut-out details en met een knallend kleurtje op haar nagels. Verfrissend, die jonge prinsessen die alle kledingprotocollen overboord gooien!

Prinses Isabella naast haar broer, prins Christian. Beeld: BrunoPress

Het lijkt erop dat kroonprinses Mary, die altijd pleit voor meer duurzame mode, haar belangrijkste stijlregel alvast heeft meegegeven aan haar dochters: hergebruik. Al hangt je Prada een decennium ongebruikt in de kast, je kleding valt altijd weer opnieuw te stylen. Isabella en Josephine zijn voorlopig in ieder geval voorzien van een mooie voorraad couture!

Bron: UFO No More | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws