Chic en zacht: dit zijn de jassentrends van het najaar

Deze mantels trekken we massaal uit de kast!

Een fijne herfstjas moet elegant, zacht, warm en modieus zijn. De jassentrends van dit najaar tick all the boxes

1. Schapenvachtje

Jassen van schapenvacht zagen we vorig jaar al veel voorbijkomen, maar dit najaar domineert de trend het straatbeeld. Het populaire schapenvacht van het merk Totême blijkt al een grote favoriet te zijn onder de fashion lovers, maar gelukkig zijn er ook genoeg nepvarianten – voor een betaalbare prijs – beschikbaar. Kun je meteen kiezen voor een kek kleurtje, zoals actrice Rosie Huntington-Whiteley die een smurfschaap lijkt te hebben geschoren.

Rosie Huntington-Whiteley. Beeld: Brunopress

2. Monochrome visgraat

Een tijdloos ruitjesmotief kan altijd, maar ben je deze herfst toe aan een ander motiefje? Kies dan voor de visgraatprint. Niet alleen helemaal hip wat laminaat betreft, nu ook een welkome aanwinst in je garderobe. Net zo tijdloos, toch net even anders.

3. Faux fur

Echt bont is een no go, we get that. Maar faux fur mag dit najaar weer gezien worden! Hul jij je graag in chic nepbont? Dan is de tijd eindelijk daar om je innerlijke Mariah Carey naar boven te halen met deze geweldige jassentrend. Jassen met een nepbontkraag en prachtige manchetten zijn namelijk dé ultieme throwback trend dit najaar.

Kendall Jenner. Beeld: Brunopress

4. Crème de la crème

Prinses Amalia liet zich al zien als trendkenner toen ze in een crèmekleurige mantel verscheen op haar eerste dag aan de universiteit. Niet de makkelijkste jassen wat onderhoud betreft, maar crèmekleurige mantels zorgen wel voor een instantly elegant look.

Hailey Bieber. Beeld: Brunopress

5. Lang leer

Trendy en ready voor de regenachtige dagen. Met deze trend kun je binnen no time jouw eigen Matrix-moment pakken. De kans is namelijk erg groot dat de lange leren jas favoriet wordt dit najaar. Natuurlijk is het de veilige weg om voor een zwarte leren jas te gaan, maar met een ander kleurtje kun je juist wat sjeu aan de grijze dagen geven.

Yolanda Hadid. Beeld: Brunopress

6. Built-in sjaals

We kennen allemaal het gevoel van de keuzestress als het gaat om het kiezen van een bijpassende sjaal bij je jas. Het kan soms zó frustrerend zijn dat we er gewoon maar één om onze nek gooien, zonder te kijken of het überhaupt wel staat. Toch zou deze trend de gouden oplossing voor je kunnen betekenen. We zien namelijk steeds meer jassen met een built-in sjaal. Zo hoef je dus niet telkens te kiezen welke sjaal je om moet doen, hij zit gewoon al vast aan je jas. Heerlijk om in weg te kruipen!

Bron: Elegance, Who What Wear | Beeld: iStock, BrunoPress

Laatste nieuws