De weekendtips van Beau Monde

Tips op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamour touch geeft.

Cheers to the weekend! Iedere zaterdag delen we onze tips op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamour touch geeft. 

Jimmy Choo? Yes please!

Wie binnenkort naar de Amsterdamse Bijenkorf gaat, moet zeker ook even een bezoekje brengen aan de pop-upstore van Jimmy Choo. Deze store vind je op de begane grond en heeft een prachtig roze met gouden etalage. Hier shop je je favoriete (royally approved) pumps, en vind je een paar van de mooiste tassen van het label. Een must visit dus!

jimmy choo

Wanneer: 
Vanaf nu tot 14 november

Waar:
De Bijenkorf
Dam 1, Amsterdam

Shoppen bij de LX Matten flagship store

Het seizoen waarin we weer meer binnen zitten is aangebroken. Kan je huis wel wat meer jeu gebruiken, met name bij de ingang? Dan ben je bij LX matten – letterlijk en figuurlijk – aan het juiste adres. Het mattenlabel opende begin september zijn eerste flagship store in Amsterdam. In de showroom kun je prachtige matten bewonderen en wie weet vind je er eentje voor in jouw huis.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LXMATTEN (@lxmatten)

Bezoek de Preloved Fashion Fair pop-up shops

Wil je je kledingkast graag spekken? Dan is het natuurlijk een veel duurzamere keuze om tweedehands items te shoppen. Om twijfelaars te overtuigen dat preloved fashion hartstikke mooi is, start binnenkort de Preloved Fashion Fair-campagne. In Utrecht en Leiden laten meer dan 30 winkels hun bezoekers zien hoe mooi tweedehands mode kan zijn. Als kers op de taart worden er in deze steden ook nog twee Preloved Fashion Fair pop-up shops geopend. Ook in deze winkels kun je een indruk krijgen van hoe mooi en divers preloved fashion kan zijn.

Wanneer:
Leiden – 17 en 18 september.
Utrecht – 4 tot en met 9 oktober.

Ga lekker bakken

Aan de nazomer lijkt een einde te zijn gekomen. Wil jij dit weekend de deur niet uit, maar juist wat hygge in huis halen? Bak dan wat lekkers! Denk aan rode wijnbrownies, of de vegan en lactosevrije avocadotaart van Victoria Beckham. Ben je nog op zoek naar bakbenodigdheden? Scoor die dan bij Dille en Kamille, daar hebben ze ook nog eens heerlijke bakmixen voor (havermout)koekjes, scones, pizza en brood.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dille & Kamille (@dilleenkamille)

Waar:
Lammermarkt in Leiden.
Stationshal op Centraal Station in Utrecht.

Uiteten in New Yorkse sfeer

De nieuwe place to be in het Gooi: restaurant, bar en deli David’s. Hier eet je, midden in het Media Park, in New Yorkse sferen. De Amerikaanse keuken staat dan ook centraal. Op elk moment van de dag kom je aan je trekken, of je nu binnenwandelt voor een coffee met een bagel, een uitgebreide tasting of een goede cocktail.

Waar:
David’s
Joop van den Endeplein 3, Hilversum

Bioscoop-uitje met de keizerin

Vanaf donderdag draait-ie al, maar mocht je nog geen tijd hebben gehad: dit weekend is hét moment om naar de film Corsage te gaan. Deze indrukwekkende dramafilm draait om keizerin Elizabeth van Oostenrijk, beter bekend als de iconische Sisi. Zij moet met de mijlpaal van haar veertigste verjaardag, én met de veranderingen in haar leven aan het hof leren omgaan.

Thuisblijf-kijktips

Mocht je met het dreary weer van dit weekend geen zin hebben om je verder te bewegen dan van de wijnkoeler naar je dekentje onder de bank: er is ook genoeg op de buis dit weekend. Zo zendt TLC twee speciale documentaires uit over Queen Elizabeth. Op zondag 18 september blikken we om 20.00 uur terug op haar bruiloft met prins Philip in A Very Royal Wedding. Aansluitend is om 21.00 de docu Queen Elizabeth II: The Unlikely Queen te zien, over haar persoonlijke leven, haar regeerperiode, haar plichtsbesef, maar vooral haar menselijkheid.

Wil je even ontsnappen aan de werkelijkheid van het overlijden van de Queen Trek in spanning in sensatie? Dan kun je op Videoland genieten van het vijfde seizoen van The Handmaid’s Tale. Op HBO Max verschijnt deze zondag bovendien de klassieker Godzilla. Ook verschijnt vandaag de romantische komedie Ik wist het met in de hoofdrol Sigrid ten Napel.

Beeld: iStock

Laatste nieuws