Waarom we de kinderen van Kate en William nu vaker gaan zien

'Reken maar dat prins Charles een beroep op hen zal doen'

Lees ook

Nu hun opa de troon heeft bestegen, is de kans groot dat we prins George (9), prinses Charlotte (7) en prins Louis (4) vaker in het openbaar gaan zien, menen royaltykenners. Het is aan de kinderen van prins William en prinses Kate om de monarchie fris & jeugdig te houden…

Met de hele familie

Ja, het is koning Charles die nu op de troon zit, maar het is de héle familie die The Firm draaiende moet houden. Met zijn 73 jaar begint Charles aan de belangrijkste baan van zijn leven op een leeftijd waarop de meeste mensen al jaren achter de geraniums zitten. Veel royaltykenners verwachten dat hij daarom vaak beroep zal doen op de jongere generaties. Goed, aan een wat ouder staatshoofd waren ze daar aan de andere kant van de Noordzee wel gewend, maar Charles heeft niet de zeeën van tijd die zijn moeder had om respect en waardering op te bouwen. Daarvoor heeft hij toch echt William en Kate, vitale veertigers, én de jongste generatie nodig.

Strategisch ingezet

“Ik denk dat we George, zijn zusje en zijn broertje in de toekomst strategisch door Charles zullen worden ingezet”, vertelt historica Cindy McCreery aan 9Honey. “Aan de ene kant zijn ze jong, en ik denk dat hij hen wil beschermen, als hun opa. Maar aan de andere hand kunnen ze ook strategisch ingezet worden, als ik die term kan gebruiken. De kinderen kunnen Charles helpen bij een probleem: hij bestijgt de troon als iemand van 73 jaar oud, een veel hogere leeftijd dan zijn moeder, die pas 25 was. Ik denk dat de kleinkinderen ingezet zullen worden, maar wel op selectieve wijze.”

George, Louis en Charlotte kregen al een grotere rol tijdens het jubileum voor de Queen eerder dit jaar. Hun eerste koetsmoment! Beeld: BrunoPress

Niet in de spotlight

Voordat we de Wales-kinderen vaker gaan zien, zal koning Charles eerst aan zijn eigen goede naam werken, verwacht McCreery. “Hoewel George een toekomst koning is, moet de focus volgens de nieuwe koning Charles toch echt op hemzelf liggen en daarna op de kroonprins, de nieuwe prins van Wales, William. Ik denk dat ze zich eerst gaan richten op het opbouwen van Charles’s aanwezigheid.”

Bron: Nine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook