Wauw! Dit zijn alle prachtige kleindochters van Grace Kelly

De beauty en glamour zit zeker in de familie!

Charlotte Casiraghi

Charlotte Casiraghi is de oudste kleindochter van prinses Grace en werd geboren in 1986. Charlotte is de oudste dochter van prinses Caroline en haar tweede echtgenoot Stefano Casiraghi. De oudste kleindochter is elfde in lijn voor de troonopvolging, waardoor ze heel goed weet dat ze het niet alleen van haar koninklijke taken kan hebben. Ze werkt redelijk buiten de schijnwerpers als journalist en filmproducent. Iets wat ze gemeen heeft met haar oma. Charlotte trouwde in 2019 met Dimitri Rassam, met wie ze in 2018 zoontje Balthazar kreeg. De kleindochter treedt maar zelden naar voren, maar als we een glimp van haar kunnen opvangen, zien we dat ze net zo modieus is als haar oma.

Charlotte Grace Kelly
Beeld: Brunopress

Jazmin Grace Grimaldi

Jazmin (1992) lijkt in haar doen en laten precies op haar wereldberoemde oma, naar wie ze ook vernoemd is. Ze droomde van een acteercarrière én om een prinses te zijn, maar helaas voor Jazmin heeft ze als buitenechtelijke dochter van prins Albert geen prominent plekje in het prinsdom gekregen. Ze groeide op in Amerika, waar ze ook haar acteercarrière van de grond wil laten komen. Toch komt de kleindochter af en toe even op bezoek bij haar vader in Monaco. Daarnaast heeft ze als ‘echte royal’ ook een eigen stichting: The Jazmin Fund. Hiermee helpt ze kinderen in Fiji op het gebied van educatie, gezondheid en ontwikkeling. Alleen nog een prins en de cirkel is rond!

Jazmin Grace Kelly
Beeld: Brunopress

Pauline Ducruet

Pauline Grace Maguy Ducruet heeft nooit een typisch koninklijke opvoeding gehad. Ze heeft altijd met haar moeder gereisd, aangezien de vriend van haar moeder bij het circus zat. Inmiddels heeft Pauline toch haar plekje gevonden in Monaco. Hoewel de oudste dochter van prinses Stéphanie en haar bodyguard Daniel Ducruet in New York woont, heeft ze in Monaco haar eigen prijs opgezet, waar ze ook ambassadeur voor is. Pauline werkt in New York als modeontwerpster en influencer, waardoor ze van fashionweek naar fashionweek hopt. Net zo glamoureus als haar oma dus!

Pauline Grace Kelly
Beeld: Brunopress

Camille Gottlieb

De tweede dochter van prinses Stéphanie (en van haar tweede bodyguard Jean Gottlieb), is ook bekend als influencer. Op Instagram sleept de kleindochter van prinses Grace vele likes binnen en vergelijken mensen haar erg vaak met haar oma. Net als nichtje Jazmin maakt ook zij geen aanspraak op de troon, omdat haar ouders nooit getrouwd zijn geweest. Wel zien we haar vaak bij koninklijke gelegenheden. Net als haar zus heeft ook Camille een eigen liefdadigheidsorganisatie.

Camille
Beeld: Brunopress

Prinses Alexandra van Hannover

Hare Koninklijke Hoogheid Alexandra Charlotte Ulrike Maryam Virginia, prinses van Hannover, prinses van Braunschweig (1999), heeft als een van de weinige kleindochters van Grace Kelly een koninklijke titel, al heeft ze die zoals je ziet niet aan haar Monegaskische moeder te danken. Prinses Alexandra is namelijk niet alleen de dochter van haar moeder Caroline, prinses van Monaco, maar ook van haar vader prins Ernst August van Hannover. Ze is dertiende in de lijn van de troonopvolging en had via haar vader ook een plekje in de Britse troonopvolging, totdat ze zich besloot te bekeren tot het katholicisme (nog altijd een no go onder de Britse royals). We weten van haar dat ze fantastisch kan kunstschaatsen, helemaal weg is van Chanel, hoteldebotel is op haar vriendje en later ‘iets met kunst of mode’ wil gaan doen.

Alexandra
Beeld: Brunopress

Prinses Gabriella van Monaco

Gabriella
Beeld: Brunopress

 

 

 

 

 

 

 

 

De jongste kleindochter van prinses Grace is de zeven jaar oude Gabriella Thérèse Marie Grimaldi, prinses van Monaco, gravin van Carladès (2014). Hoewel ze de oudste wettelijke dochter is van prins Albert en prinses Charlene (ze kwam twee minuten voor haar tweelingbroertje Jacques ter wereld), is ze niet de eerstvolgende in de lijn van de troonopvolging. Monaco kent nog altijd de ouderwetse regel dat jongens eerst komen in de rij, dus is het prins Jacques die het prinsdom in de toekomst mag bestieren. Al wordt prinses Gabriella ook klaargestoomd tot een hardwerkende royal. Daarnaast is de 7-jarige ook al een echte modeprinses, net zoals al haar nichten!

Bron: Vogue UK, Town & Country | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws