Zorgen om Amalia: kroonprinses mogelijk doelwit van mocro-maffia

Amalia, die nog maar net intrek nam in haar studentenwoning, zal naar afwachting van het onderzoek elders worden ondergebracht.

Grote zorgen om de veiligheid van prinses Amalia. Volgens misdaadjournalist John van den Heuvel zijn er aanwijzingen die erop duiden dat de kroonprinses in het vizier van kopstukken van de mocro-maffia is. 

Aangescherpte beveiliging

Er zijn nieuwe signalen zijn waaruit blijkt dat kopstukken van de Mocro-maffia het hebben gemunt op prinses Amalia. Dit schrijft Van Den Heuvel in een artikel in De Telegraaf. Ook zouden zij het hebben voorzien op minister-president Mark Rutte.

De journalist vervolgt dat men rekening houdt met de ergste scenario’s – poging tot ontvoering of zelfs het plegen van een aanslag. De beveiligingsmaatregelen rondom de prinses en minister-president zijn daarom aanzienlijk aangescherpt, zo bevestigen bronnen binnen het OM. Amalia, die amper twee weken geleden aan haar studie aan de Amsterdamse universiteit startte, woont in afwachting van het onderzoek niet in haar studentenhuis in Amsterdam.

Contact tussen Ridouan T. en Mohammed B.

Justitie houdt ondertussen het contact tussen kopstuk Ridouan T. en terrorist Mohammed B. nauwlettend in de gaten. De twee criminelen zaten in dezelfde Extra Beveiligde Inrichting in Vught en hadden daar contact met elkaar. Nadat B. werd overgeplaatst naar de terrorisme-afdeling van gevangenis De Schie in Rotterdam hielden ze contact. De twee zouden elkaar brieven vol Koranverzen sturen.

Inmiddels zijn er veel zorgen over nieuwe resultaten uit onderzoeken naar communicatie binnen de Mocro-maffia. Zo zou het erop lijken dat er plannen worden gesmeed voor aanslagen en ontvoeringen van belangrijke personen uit de Nederlandse samenleving. Hierbij zouden ze het met name gemunt hebben op prinses Amalia en minister-president Mark Rutte.

Ernstige zorgen

Kamerlid Ulysse Ellian is allesbehalve gerust om de kwestie. “T. probeert indruk te maken op B. Ook is T. de laatste tijd veel met zijn geloof bezig, wat voorheen nauwelijks een rol voor hem speelde”, verklaart hij tegenover De Telegraaf. “B. zit op de terro­ristenafdeling van PI De Schie en geniet daar groot aanzien. T. blijft continu zoeken naar mogelijkheden om zijn organisatie te leiden en ook te ontsnappen. Via B. kan hij aanslagen en ontvoe­ringen beramen.” Ellian wil via een motie op grond van de nationale veiligheid een stokje steken tussen de briefwisseling. Echter, volgens opsporingsbronnen kan de briefwisseling niet aan banden worden gelegd.

De Rijksvoorlichtingsdienst evenals de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) hebben volgens De Telegraaf niet willen reageren.

Bron: Telegraaf, Panorama | Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws