Door weer en wind: zo bescherm je je lange lokken

Een stralende coupe, het hele jaar door!

Met het herfstige weer komt je haar al snel in contact met regen, koude wind en droge lucht. Gespleten punten en breuk liggen dan snel op de loer, en dat resulteert zich in dof en futloos haar. Dankzij deze tips kun je je haar glamorous hairdo voor beschermen. 

1. Gebruik minder vaak shampoo

Hoewel je misschien denkt dat het logisch is om je haar regelmatig te wassen, kan te veel shampoo juist averechts werken. Als je merkt dat je last krijgt van hoofdhuidproblemen – zoals een jeukende en schilferige hoofdhuid – dan kan het zeker geen kwaad om te switchen naar een lichte shampoo.

2. Schakel over naar een vochtinbrengende crème op oliebasis

Als de lucht droog aanvoelt, dan is de kans groot dat je haar gaat barsten. Dat geldt voor elk type haar, en er is maar één manier om het te bestrijden: extra vocht. “Natuurlijk, krullend, golvend, ontspannen en opgerold haar is gevoelig voor koud weer, dan is het vatbaar voor broze textuur, breuk en gespleten haarpunten”, legt Ron Williams, expert van Phytospecific, uit aan Self. Volgens hem werkt een op olie gebaseerde vochtinbrengende crème hiervoor het best.

3. Probeer het haar wekelijks gehydrateerd te houden

Wekelijkse haarbehandelingen zijn ontzettend belangrijk met koud en regenachtig weer, omdat verloren vocht vervangen moet worden. Daarom is het aan te raden om een goede conditioner te gebruiken. “Een keer per week moet je je haar verzorgen: breng de conditioner aan en laat het 30 minuten intrekken om het vocht in de haarschacht te laten doordringen”, adviseert haarexpert James Corbett.

4. Blijf uit de buurt van hitte

Je haar kan anders vallen als het betere verzorging krijgt. Even snel stijlen met de stijltang is dan misschien verleidelijk, maar dat kan je beter niet doen. “Beperk de hoeveelheid chemicaliën die je op het haar aanbrengt, wat het vochtgehalte zal verbeteren en breuk zal verminderen”, adviseert Williams.

5. Ga nooit naar buiten met vochtig haar

Heb je net je haar gewassen en moet je meteen de deur uit? Corbett waarschuwt om nooit met nat haar naar buiten te gaan. Hij legt uit: “Alles wat koud is, zet uit en dat is wat er kan gebeuren met je natte haarschacht bij koud weer, waardoor je het risico loopt dat je haar breekt en de kleur sneller vervaagt.” Het loont dus zeker om je haar grondig te drogen voordat je naar buiten gaat.

Bron: Self, Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws