Oeps: BBC verwart de Deense royals met de Oranjes

Lijkt koningin Margrethe op Beatrix?

Gisteren was de begrafenis van Queen Elizabeth en reisde menig royal stad en land af om aanwezig te zijn in Westminster Abbey. En voor de BBC zorgde dat voor een hoop verwarring. 

Slordige fout

Westminster Abbey zat bijna tot de nok vol met mensen die een laatste eerbetoon wilden geven aan Queen Elizabeth. Elk detail werd opgevangen door de camera’s, en veel televisiezenders zonden de begrafenis uit. Zo ook BBC, die een slordig foutje maakte.

Wellicht is het voor de kijker niet meteen opgevallen, maar een oplettende royal-fan heeft het filmpje gedeeld op TikTok. Hoewel het Deense koningshuis en de Oranjes qua uiterlijk niet veel op elkaar lijken, zag de presentator het toch anders. Hij verwarde namelijk de Deense royals met de Oranjes. Dachten ze misschien dat koningin Margrethe prinses Beatrix was?

@kellylouisekilljoy What in the US-American-Geography was that @bbc? 😆🇬🇧 #denmark #thenetherlands #queenelizabeth #queenmargrethe ♬ original sound – Kelly Louise Killjoy

Front row

We moeten toegeven dat het ze ook niet makkelijk is gemaakt. De royals zaten namelijk allemaal bij elkaar tijdens de uitvaart. Koningin Margrethe en kroonprins Frederik van Denemarken zaten naast koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix in dezelfde rij.

Beeld: BrunoPress

Liz who?

Dit was overigens niet de enige fout die werd gemaakt tijdens de live-uitzending van de uitvaart, want de presentatoren van het Australische Channel Nine wisten even niet wie de kersverse Britse premier Liz Truss was. Ze herkenden haar niet, en vroegen zich hardop af wie ze was. “Misschien is ze ook lid van de koninklijke familie?”, was er zoal te horen. Oeps!

Bron: TikTok, RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws