6 stijlhacks voor vrouwen boven de vijftig

Stylisten delen hun tips om er op elke leeftijd goed uit te zien.

Lees ook

Stijl heeft niets met leeftijd te maken, het is belangrijker om te weten wat voor kleding het beste bij jouw lichaam past. En dat kan in de loop der jaren veranderen. Daarom kijken we het kunstje graag af bij stylisten van beroemdheden zoals Oprah en Jane Fonda.

1. Kies waar je de focus op legt

Andrew Gelwicks is een bekende onder de sterren, en heeft een grote klantenkring. “Veel van de vrouwen die ik kleed, hebben een bepaald deel van hun lichaam waar ze zich niet zo zeker over voelen. Als je een deel van je lichaam minder wilt laten opvallen, dan moet je dat compenseren door een ander deel te benadrukken.” Kortom, als je geen aandacht wilt vestigen op je schouders, dan is een jurk met een split een must om te hebben. Of als je meer decolleté wilt laten zien, dan is een rechte jurk zoals die van Oprah een goede oplossing.

2. Durf risico’s te nemen

Volgens stylist Negar Ali Kline moet je niet bang te zijn om risico’s te nemen. “Hoewel vrouwen van vijftig weten wie ze zijn en authentiek zijn in hun stijl, denk ik dat er geen reden is waarom ze niet een beetje gedurfd kunnen zijn en iets nieuws kunnen proberen.” Dit kun je doen met een print, maar ook met een nieuwe kleur.

3. Vergeet de accessoires niet

Van subtiele oorbellen tot beeldige haaraccessoires en zelfs sjaals: accessoires maken je outfit helemaal af. Met name de zijden sjaal is een favoriet onder veel sterren (en royals), legt Kline uit. “Een sjaal is enorm multifunctioneel. Een zijden sjaal kan je ’s avonds in de nek strikken of over je schouders draperen”, aldus de stylist.

Beeld: BrunoPress

4. Let op de pasvorm

Als kleding goed past, voel je je ook beter. Volgens Paul Cavaco is het daarom belangrijk om op de pasvorm te letten en kleding eventueel te vermaken. “Als je een bepaalde leeftijd bereikt, is het vooral belangrijk dat alles past. Als kleding goed zit, zijn veel van de ‘problematische’ delen niet langer problematisch.”

5. Wees niet bang voor kleur

Hoewel het misschien eng lijkt om een pop of colour aan je outfit toe te voegen, is het zeker de moeite waard. Stylist Gelwicks kleedde Jane Fonda voor de Emmys in 2017, en legt uit waarom iedereen dit in de kast moet hebben: “Het is verfijnd en jong, maar niet onvolwassen of onaangenaam.”

Bron: BrunoPress

6. Gooi het in de mix

Met kleding geldt vooral: heb er veel plezier mee. Als dat betekent dat je kledingstukken moet combineren als nooit tevoren, dan is dat volgens Kline een goed idee. “Het is nogal onverwacht om twee items zoals een witte button-down en baljurkrok te combineren, maar het werkt echt goed en staat flatterend.”

Bron: Town and Country Magazine | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws

Zie ook