Huidtherapeut Esmee vertelt: Zo verhelp je huidklachten na de zomer

'Je bent niet altijd met één crèmepje klaar.'

Lees ook

Zag jij na de zonnige zomerdagen ook meer pigmentvlekken, acne, fijne lijntjes of andere huidklachten? Veel mensen zetten juist na dit seizoen de stap om met huidverbetering aan de slag te gaan. Esmee van der Meijden, huidtherapeute bij De HuidAcademie in Veghel, vertelt ons hoe ze haar patiënten weer een stralende huid bezorgt.

Je huid na de zomer

“Veel patiënten komen na de zomerperiode binnen”, kan de huidtherapeute beamen. “Wat ik met name heel vaak zie, is dat er pigment is ontwikkeld door zonnestralen en/of dat jongeren sneller last krijgen van acne. De zon droogt de talg in de huid uit, daarna gaan de talgklieren juist extra talg produceren omdat de huid vochtarm is geworden. Acne en overtollige talgproductie komt daardoor veel voor. Ook zie ik na de zomer meer tekenen van versnelde huidveroudering door onvoldoende zonbescherming.”

Juiste huidverzorging

Volgens Esmee kunnen de huidverbeteringsproducten van ZO Skin Health heel goed gebruikt worden tegen al deze klachten. “Met de producten kan ik al heel wat tekenen van huidveroudering, zoals fijne lijntjes, reduceren.”

Esmee leerde de producten van ZO Skin Health kennen tijdens een stage gedurende haar opleiding tot huidtherapeut. “Toen vond ik het al meteen een fantastisch geweldige lijn. Ik vind het uitzonderlijk dat je echt met medische behandelprotocollen werkt en dat je voor iedereen een persoonlijk protocol kunt maken, ongeacht huidskleur en huidtype.” We geloven graag in een easy fix, maar het mooie aan ZO Skin Health is volgens Esmee juist dat het zo goed af te stemmen is op ieders unieke huid. Zo is de intensiteit van het protocol aan te passen en bestaat voor elke aandoening een eigen protocol. “Voor iedereen kun je een passend plaatje maken. Daardoor biedt ZO Skin Health allesomvattende oplossingen, wat voor huid je ook hebt.”

 

In haar behandelstoel ziet Esmee ook vaak mensen die al allerlei huidproducten van de drogist hebben geprobeerd, zonder het gewenste resultaat. “Ik ben blij dat ze dan het vertrouwen hebben om toch ook nog ZO Skin Health te proberen. Vaak zeggen ze daarna: ‘Dit merk is het voor mij wél.’ Dat komt ook omdat er heel veel technologie achter zit en de producten een goede aflevertechniek hebben: ze komen in de huid waar ze nodig zijn.”

Verstrakken van de huid

Voor extra resultaat zet Esmee daarnaast ook de apparaten van EndyMed in. “Dit is een niet-chirurgische manier om de huid te verstrakken, waar veel vrouwen voor kiezen. Het is een apparaat dat met radiofrequentie werkt en ervoor zorgt dat fibroblasten worden gestimuleerd. Fibroblasten zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen en elastine en die geven de huid die stevigheid. Met de dagelijkse huidverzorging van ZO Skin Health kunnen mensen dat resultaat zelf thuis blijven doorzetten.”

Geen klachten, wel extra lief zijn voor je huid

Ook als je na de zomer geen huidklachten ervaart, is het goed om je skin aan het einde van dit seizoen wat extra liefde te geven. Bescherming tegen uv-straling en blauw licht blijven nodig. Die soorten straling dringen namelijk dieper de huid in en geven meer vrije radicalen af die schade kunnen toebrengen aan ons collageen en onze elastine, legt Esmee uit.

“Veel mensen denken dat ze na de zomer geen zonbescherming meer hoeven te smeren, maar het is heel belangrijk om je huid het hele jaar door te beschermen. Zo voorkom je tekenen van vroegtijdige huidveroudering. Ook je huid beschermen tegen blauw licht, bijvoorbeeld afkomstig van de zon, computerschermen en telefoons, en tegen infraroodstraling A blijft belangrijk. Voor mij is het daarom onmisbaar om elke dag zonbescherming aan te brengen. Daarnaast gebruik ik producten die mijn huidbarrière beschermen en herstellen van negatieve invloeden van buitenaf. ’s Ochtends doe ik dat met het gloednieuwe Illuminating AOX Serum en ’s avonds met de Daily Power Defense van van ZO Skin Health.”

 

Klaar voor de herfst

Hoe kunnen we onze huid na de zomer voorbereiden op de herfstmaanden? Volgens Esmee kunnen we prima dezelfde skincareroutine aanhouden, ongeacht het seizoen. Soms kan er wel wat extra hydratatie nodig zijn nu we meer in de droge lucht zitten.

“Maar als je de producten van ZO Skin Health gebruikt, is het altijd het belangrijkste om in de basis het protocol te blijven volgen. Vaak willen mensen met één crèmepje klaar zijn, maar voor goede huidverzorging heb je een stappenplan nodig. Wij werken met drie stappen: Getting skin ready, om de huid te reinigen, dode huidschilfers te verwijderen en overtollig talg te reduceren. Zo kunnen de producten die bij de volgende stap komen beter door de huid worden opgenomen en ook beter hun werk doen. Ook voeren we bij de eerste stap een talgcontrole uit. Hierna is de huid voorbereid om naar de Prevent and correct-stap te gaan voor het herstellen van de DNA-schade, het beschermen van DNA en het herstel van de huidbarrière.” Die huidbarrière vergelijkt Esmee met een bakstenen muurtje. “Onze huidcellen liggen als het ware als bakstenen opgestapeld en daartussen zit de vetrijke matrix die bestaat uit water, lipiden en eiwitten. Die vormen dan het cement, samen zorgen ze voor een stevige huidbarrière. Als mensen last hebben van pigment, acne, huidverouderingsklachten of rosacea, dan betekent dat eigenlijk dat die bakstenen muur allemaal barsten vertoont. Met de tweede stap van ZO Skin Health gaan we die bakstenen muur helemaal herstellen en zorgen we ervoor dat hij voortaan sterk blijft. Pas daarna corrigeren we de huid verder volgens een protocol, afhankelijk van het huidprobleem.”

Maar met wat voor klacht of wens je ook komt, een stap is voor iedere huid hetzelfde: “We sluiten altijd af – in de zomer én in de winter – met zonbescherming.”

SPF in de herfst

Dat een zonbescherming het hele jaar door onmisbaar is, hebben we vaker gehoord. Maar kunnen we in de winter wel een lagere beschermingsfactor gebruiken? “Vaak is er veel misverstand over SPF30 en SPF50. Mensen denken dat je met 50 veel langer beschermd bent, maar het verschil is echt minimaal”, legt Esmee uit. “Vaak vergeten mensen ook dat ze zweten. Ongeacht het seizoen of de temperatuur moet je om de twee uur opnieuw zonbescherming aanbrengen”, adviseert de huidtherapeute.

Dat hoeft echter niet te betekenen dat je de hele dag moet blijven smeren. Naast crèmes heeft ZO Skin Health namelijk ook zonbescherming in poedervorm. Dat maakt het een stuk makkelijker om de bescherming gedurende de dag over je make-up aan te brengen. Geen witte waas of uitgesmeerde foundation, wél een goede bescherming en een mooie touch up. Handig!

Absolute favoriet

Wanneer we een huidtherapeut spreken zijn we bij Beau Monde altijd benieuwd: wat brengen ze zelf aan voor een stralende skin? Esmee heeft een duidelijke favoriet: het Illuminating AOX Serum van ZO Skin Health.

“Het serum biedt echt hydratatie en neemt de rode ondertoon uit mijn huid weg. Door de antioxidanten biedt het veel bescherming, ook tegen infraroodstraling. Wat ik er ook fijn aan vind zijn de micro minerals, die mijn huid een mooie glow geven”, vertelt de huidexpert enthousiast. “Ze zorgen voor een soort spiegeleffect op de huid, waardoor het licht wordt weerkaatst. Bij mij helpt dat om mijn pigment beter te beschermen en het mooier te verspreiden. Het is één product met heel veel voordelen.”

Laatste nieuws

Zie ook