Prins William weer aan het werk: ‘Onder de droevigste omstandigheden’

De prins van Wales zou deze week eigenlijk tussen de andere royals in New York zitten.

Lees ook

De uitvaart van de Queen is voorbij, maar de officiële rouwperiode van de royals nog niet. William, de kersverse prins van Wales, zegt zijn geplande reis naar New York daarom af. Terwijl het daar ondertussen wemelt van de royals…

Niet naar New York

Eigenlijk zou prins William deze week naar de States vliegen om alvast wat voorbereidingen te treffen voor de Earthshot Prize, een prijsuitreiking die hij organiseert voor mensen die zich inzetten tegen klimaatverandering. Door het overlijden van zijn oma is er een streep door deze plannen gezet, maar wel laat Wills van Wales voor het eerst na de uitvaart van zich horen.

“Door de meest droevige omstandigheden kan ik er niet persoonlijk bij zijn vandaag, maar ik ben blij dat ik me per video bij jullie kan voegen nu jullie in New York bijeenkomen voor de Earthshot Prize innovatietop”, vertelt prins William in een videoboodschap vanuit Windsor. “In deze tijd van rouw, vind ik veel troost in jullie voortdurende enthousiasme, optimisme en toewijding voor de Earthshot Prize en voor wat we proberen te bereiken.” Ook staat William nog even stil bij de Queen. “Het milieu beschermen was een doel dat mijn grootmoeder zeer ter harte ging. En ik weet dat ze zich zou verheugen om over dit evenement te horen en over de steun die jullie geven aan onze Earthshot-finalisten, de volgende generatie klimaatpioniers.”

Royals in New York

Williams video werd opgenomen in Windsor (wellicht in zijn nieuwe optrekje daar, Adelaide Cottage, maar veel andere Europese royals vonden deze week wel hun weg naar New York. Koningin Máxima vloog meteen na Prinsjesdag richting The Big Apple voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Daarbij was prins Albert van Monaco ook van de partij. En welke royal zien we daar door Manhattan joggen? Dat is kroonprins Frederik van Denemarken, die, je raadt het al, de Algemene Vergadering van de VN komt bijwonen.

Koningin Letizia van Spanje is deze week óók in New York, maar dan voor een top van UNICEF. Na een droevige royal reünie bij de begrafenis van Queen Elizabeth in Londen, verzamelt heel koninklijk Europa zich nu dus in de volgende wereldstad. Helaas nog zonder prins William en prinses Kate, al houden die hun reisje tegoed. In december vliegen de Waleses naar Boston om de uitreiking van de Earthshot Prize dan toch écht bij te wonen.

Bron: Hello! Magazine, Instagram | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook