Zo verliep de hereniging van prins Harry en prins William echt: ‘Beide koppels vonden het moeilijk’

“Op zulke momenten is het belangrijk om samen te komen”, sprak prinses Kate kort na het overlijden van de Queen over de hereniging tussen de Fab Four. Voor het eerst in lange tijd leken prinsen William en Harry weer door één deur te kunnen. Brengt rouw de royal broers weer samen? Insiders spreken zich uit.

Moeizame hereniging

De verrassing was groot toen prins William, prinses Kate, prins Harry en hertogin Meghan zich eerder deze maand samen lieten zien bij Windsor Castle. Van zo’n gezamenlijk optreden was het in geen jaren meer gekomen. De ooit zo warme band tussen de broers zou vlak voor het overlijden van de Queen zelfs een dieptepunt hebben bereikt. Toch besloot prins William zijn broer Harry en zijn schoonzus Meghan te vragen om samen in het openbaar te verschijnen. Volgens royal insiders was dat geen makkie. “Het was ongemakkelijk. Beide koppels vonden het moeilijk”, vertelt een bron aan PEOPLE. “Ze hielden zichzelf in de plooi, ze deden het voor de Queen.”

“Het was zo’n bijzonder historisch moment en ook een heel persoonlijk moment voor de familie”, laat een andere paleisbron horen. “Je hoopt en verwacht dat alle familieleden samenkomen en de nieuwe koning steunen. En misschien kunnen ondertussen een paar oude wonden worden geheeld.”

Poging tot verzoening

Volgens Gayle King, presentator en vriendin van Meghan Markle, hebben zowel William als Harry toenadering gezocht in deze moeilijke tijd. “Er zijn aan beide kanten pogingen geweest om alles weer recht te zetten. Grote families maken altijd drama’s en onrust mee. We moeten het nog zien: worden ze dichter bij elkaar gebracht of groeien ze juist verder uit elkaar? Ik heb daar geen inside information over, maar ik kan je wel zeggen: het was goed om Harry weer naast zijn familie te zien staan.”

William en Harry tijdens de uitvaart afgelopen maandag. Beeld: BrunoPress

Zoals de Queen het had gewild

Over een ding zouden Harry en William het met name eens zijn geweest: de aandacht moest op hun grootmoeder gevestigd blijven, niet op hun al dan niet bijgelegde ruzie. “Mensen moeten stoppen hierover te praten en het over mijn oma hebben”, zou Harry tegen een vriend hebben gezegd (volgens The Times of London). Een bron van Us Weekly is ook voorzichtig positief. De Waleses en de Sussexes zullen de deur niet bij elkaar platlopen, maar proberen wel weer op goede voet met elkaar te staan: “De uitvaart van de Queen gaf de royals de kans om weer als familie bij elkaar te zijn. Er zijn nog steeds spanningen, maar [William en Harry] hebben afgesproken om alle negatieve gevoelens opzij te zetten deze rouwperiode. Ze weten dat de Queen dat zou hebben gewild. Ze proberen niet in het verleden te blijven hangen.”

Bron: PEOPLE, Hello! Magazine, Elle UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws