Hebben: de prinses Diana-tas maakt een comeback

De prinses droeg de Di Bag naar dineetjes en officiële staatsbezoeken, maar ook gewoon naar de gym.

Tassen en bekende personen worden wel vaker aan elkaar gelinkt. Omdat het model speciaal is ontworpen voor – en soms door – de beroemdheid, maar vaak ook omdat de tas een favoriet is van diegene en zo onlosmakelijk verbonden blijft aan diens naam.

Een ware klassieker

We hebben allemaal weleens van de Hermès Birkin bag gehoord, speciaal gemaakt voor Jane Birkin. Van hetzelfde modehuis kennen we ook de Kelly bag, een favoriet van actrice Grace Kelly. En dan heb je natuurlijk nog de Jackie van Gucci, de Sofia Tote van Salvatore Ferragamo en de Alexa van Mulberry. Nog zo’n klassieker die in dit rijtje thuishoort, is de Tod’s Di Bag, vernoemd naar prinses Diana.

Het model was een van de eerste tassen van het Italiaanse merk, dat van oorsprong vooral schoenen maakte. De tas had op het moment van lanceren geen specifieke naam, maar werd al snel opgepikt door een exclusieve clientèle. Prinses Caroline van Monaco en actrices Nicole Kidman en Cate Blanchett werden regelmatig gespot met de camelkleurige bag, maar het was prinses Diana die er het vaakst mee werd gezien en het item een iconische status bezorgde. Niet gek dus dat fans – en het merk zelf later ook – de tas de naam Di Bag gaven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tod’s (@tods)

Di Bag

Deze herfst maakt de Di Bag een comeback. Het model blijft hetzelfde, maar de tas wordt uitvergroot om een groter en breder publiek aan te spreken. Aan het ambacht is niets veranderd: het leer wordt nog steeds met de hand gerold, de verschillende stukken met de hand geknipt en zorgvuldig aan elkaar genaaid, en als finishing touch worden de randen aangestipt met verf.

Prinses Diana met haar Tod Bag in 1997. Beeld: BrunoPress

De Di Bag verschijnt in verschillende soorten leer en niet alleen in de bekende camelkleur, maar ook in een breed scala aan aardetinten en fellere kleuren met prachtige Italiaanse namen als aragosta, meloen chiaro en giallo fresia. Wie nog modeadvies zoekt over hoe de tas te dragen, hoeft maar naar oude foto’s van prinses Diana te kijken. Zij droeg de Di naar dineetjes en officiële staatsbezoeken, maar ook gewoon naar de gym.

Deze herfst krijgt het tasje dus een nieuw jasje: De medium sized tas shop je voor 2200 euro, de minivariant heeft een prijskaartje van 1700 euro. En voor wie helemaal een royale inhoud wil, is er de Di Bag in large voor 3200 euro.

Bron: Elegance 6/2022 | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws