William en Kate over wat kort na het overlijden van de Queen gebeurde

"Het was alsof Hare Majesteit naar ons keek."

Rustig bijkomen van die urenlange – en ongetwijfeld emotioneel zware – uitvaart maandag zit er niet helemaal in voor prins William en prinses Kate. Gisteren stonden de Waleses alweer klaar in Windsor om werknemers en vrijwilligers te bedanken die mee hadden geholpen aan het soepel laten verlopen van de begrafenis. Dat Queen Elizabeth nu over hun waakt, lijken de twee heel zeker te weten.

Regenbogen

De hele koninklijke familie haastte zich op 8 september naar het Schotse Balmoral toen bleek dat Queen Elizabeth er slecht aan toe was. Prins William was er ook bij toen zijn oma overleed. Aan een groep werknemers en vrijwilligers op Windsor vertelt hij wat voor bijzonders er meteen daarna gebeurde: er verschenen vijf (!) regenbogen boven Balmoral Castle. “Je ziet hier in Schotland bijna nooit regenbogen, maar nu waren er vijf te zien”, aldus prins William. Een teken uit de hemel, zo denkt prinses Kate: “Hare Majesteit keek vanaf boven naar ons.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chris Jackson (@chrisjacksongetty)

Toen het nieuws van Elizabeths overlijden bekend werd gemaakt, verschenen er ook regenbogen boven Windsor Castle en Buckingham Palace, de woon- en werkpaleizen van H.M.  De avond voor de begrafenis was er ook een regenboog te zien boven Wesminster Hall, waar de Queen opgebaard lag.

Troost

Of het nu een teken van boven is of toevallig een wisselvallige septembermaand, troostrijk waren de regenbogen voor de familie in ieder geval. Volgens Samantha Cohen, de voormalige assistent-privésecretaris van de Queen, begint de periode van rouw voor de Windsors pas echt nu alle ceremonieën achter de rug zijn. “Het was een shock, en nu is het de realiteit. Nu pas begint het echte rouwen, de realiteit van een leven zonder de Queen.”

Bron: PEOPLE, Hello! Magazine, Town & Country | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws