Schitteren en stralen: Mary en Frederik bij het parlementsfeest

Het was duidelijk een zeer geslaagde avond.

Afgelopen vrijdag organiseerden kroonprins Frederik en prinses Mary van Denemarken een groot feest. Maar liefst 350 gasten uit de Deense politiek mochten naar de Great Hall in Christianborg Palace komen voor de welbekende soirée. Iedereen zag er prachtig uit en zo te zien viel de sfeer ook niet tegen!

De soirée is een ware traditie. Het avondfeest wordt al sinds 1958 één keer per parlementsperiode georganiseerd en verwelkomt Deense leden van het Europese parlement. Ook zijn veel leden van de Deense regering en het Deense parlement traditiegetrouw aanwezig. In principe stond Queen Margrethe dit weekend bij het feest centraal, ware het niet dat ze momenteel op Fredensborg Palace in isolatie verblijft. Ze heeft corona opgelopen bij haar bezoek aan de uitvaart van Queen Elizabeth.

Veel mooie kiekjes

Ondanks de afwezigheid van Margrethe was het een gezellig feest. Daar getuigen de foto’s op de Instagram-pagina van het Deense koningshuis wel van. Ze waren niet zuinig met de afbeeldingen en laten ons onder andere zien hoe de locatie was aangekleed. Ook zien we hoe de dinerzaal na drie gangen vliegensvlug wordt omgetoverd tot danszaal en mogen we een glimp opvangen van Frederik en Mary die er lustig op los dansen.

Prachtig aangekleed

Naast beelden die een sfeerimpressie geven, zien we foto’s waarop de kledij van Frederik en Mary helderder in beeld komt. Mary koos voor een prachtige roze avondjurk met paars ceintuur, ontworpen door David Anderson. Het is geen nieuw exemplaar: hij is al meer dan tien jaar in het bezit van de prinses. Ook de oorbellen liggen al enkele jaren in haar sieradendoos en de tiara hebben we eerder gezien (op haar huwelijksdag).

Waar Mary voor een felle kleur ging, koos Frederik voor een simpel, elegant zwart pak. Beide outfits werden aangekleed met verschillende insignes, waaronder die van de Order of the Elephant. Ook prinses Benedikte werd een aantal keer op de gevoelige plaat vastgelegd. Zij droeg een paarse jurk met een rok waar een groen-paarse print op staat. Die combineerde ze met haar Floral verjaardagstiara (die ze van haar ouders kreeg toen ze achttien werd). De insigne van de Order of the Elephant was tevens bij haar outfit te zien. Prachtige kledij voor wat zo te zien een zeer geslaagde avond was!

Bron: Royal Central, The Court Jeweller | Beeld: BrunoPress, Instagram Det Danske Kongehus

Laatste nieuws