Prins Pieter-Christiaan liep marathon Berlijn, met zeer goed resultaat

De voorbereidingen hebben hun vruchten afgeworpen.

Lees ook

Gisteren was het zover: prins Pieter-Christiaan deed mee aan de marathon van Berlijn. En niet zonder succes: het heeft hem namelijk een persoonlijk record opgeleverd.

Druk in de weer

De afgelopen paar dagen was prins Pieter-Christiaan er op Instagram maar druk mee. Hij plaatste meerdere foto’s van de getroffen voorbereidingen voor de marathon, van de laatste training tot zijn definitieve outfit. Het plezier straalt ervan af!

Een extra cadeau

De vele voorbereidingen hebben de prins geen windeieren gelegd, want hij liep gisteren een persoonlijk record. Na drie uur, veertien minuten en zevenenvijftig seconden kwam hij over de finish. Daar was hij al enorm blij mee, maar zijn dag kon al helemaal niet meer stuk toen hij ook nog eens de wereldrecordhouder tegen het lijf liep. Hij ging met Eliud Kipchoge op de foto, wat een mooi kiekje opleverde.

Gepaste trots

Niet alleen Pieter-Christiaan was blij met het resultaat. Ook diens vader, Pieter van Vollenhoven, was zeer verheugd. Op Twitter deelde hij vrolijk dat Pieter-Christiaan naar zijn mening ‘een mooie prestatie’ heeft geleverd. Ook grapte Van Vollenhoven kort voor de marathon dat zijn zoon de sportieve genen niet van hem heeft.

Vaker lange afstanden

Het is niet de eerste keer dat prins Pieter-Christiaan een marathon loopt. Vorig jaar deed hij ook mee aan de marathon van Berlijn, maar toen kostte het hem twaalf minuten meer om de route af te maken. Afgelopen mei kwam hij ook al in actie: toen liep hij de halve marathon van Leiden. We zijn benieuwd wanneer we hem weer met hardloopschoenen zien!

Bron: Vorsten | Beeld: BrunoPress, Instagram prins Pieter-Christiaan, Twitter Pieter van Vollenhoven

Laatste nieuws

Zie ook