Eerste foto van Charles aan het werk als koning

Kenners spotten een lief eerbetoon aan wijlen Charles' ouders.

Lees ook

The queen is dead, long live the king. Het is een bizar ritueel, maar dat is nu eenmaal hoe de Britten het doen: met het overlijden van Queen Elizabeth II, was King Charles III met onmiddellijke ingang een feit. Naast de diepe rouw om zijn moeder en alle pomp and circumstance rond haar uitvaart, betekende dat dus ook dat Charles direct aan de bak moest als regerend koning. In een bijzonder kiekje krijgen we nu te zien hoe dat eraan toe ging, in die eerste dagen.

Charles en het Rode Koffertje

Een standaardritueel voor de Britse monarch is het dagelijkse Rode Koffertje. Deze bevatten een hoop papieren van binnenlandse politici, informatie vanuit de Commonwealth en communicatie door internationale prominenten. Zoals de kroon, scepter en orb het symbool zijn van de royals en hun troon, zo is de Red Box het symbool van het werkbestaan van de regerend monarch – in dit geval dus Charles.

Aan de slag

Dat er na het overlijden van Queen Elizabeth voor Charles geen rust op de planning stond, wordt uit de nieuwe foto goed duidelijk. We zien een Red Box vol met papieren, en Charles achter het bureau in de Century Room van Buckingham Palace. People weet te melden dat de foto op 11 september genomen is – slechts 3 dagen na het overlijden van Elizabeth.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

In de Instagram-post die het Britse hof deelde, hebben zij ook enkele foto’s van wijlen Elizabeth met het bekende Rode Koffertje toegevoegd. Door de jaren heen is zij namelijk meer dan eens vastgelegd terwijl zij druk aan het werk was. Koffertje open, papieren die er maar ternauwernood in passen en een fors bureau waarachter Elizabeth voor de gelegenheid poseert.

Emotioneel detail

In de foto die we nu van Charles zien, viel oplettende royalty watchers bovendien een klein detail op. Waar we Elizabeth regelmatig aan een bureau vol familiefoto’s zagen, is dat bij Charles niet het geval. Daar prijkt achter hem slechts één kiekje: een foto van zijn vader en moeder in 1951.

Harper’s Bazaar weet te melden dat de foto destijds gemaakt was door Baron Studios. Het was een cadeautje voor Koning George VI, Elizabeths vader, voor kerst.

Bron: People, Harper’s Bazaar | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook