Dit is waarom Queen Elizabeth postuum een nieuwe titel heeft gekregen

Er is een hele duidelijke reden voor.

Het is inmiddels drie weken geleden dat Queen Elizabeth is overleden. Inmiddels spreekt men niet meer van ‘Her Majesty the Queen’, maar van ‘Her Majesty Queen Elizabeth’ als het over haar gaat. Wat is daar eigenlijk de reden voor?

Nieuwe titel

Queen Elizabeth overleed op 8 september in Balmoral Castle. Op 19 september vond haar uitvaart plaats in Westminster Abbey en St. Georges Chapel. Sindsdien wordt er een andere titel gebruikt op het moment dat er over de koningin wordt gesproken. Waar ze eerst altijd werd aangeduid met ‘Her Majesty the Queen’, is dat nu ‘Her Majesty Queen Elizabeth’. Volgens royal blog Gert’s Royals is de reden daarvoor heel simpel. “Het woord ’the’ in een titel impliceert dat het om de huidige titelhouder gaat.” Aangezien Elizabeth geen koningin meer is, kan haar eerdere titel dus niet meer gehanteerd worden.

In een tweet

De eerste keer dat we de verschuiving zagen op de social media van de Royal Family, was vorige week in een tweet over prinses Anne. Zij bezocht een aantal mensen die hebben geholpen bij de organisatie van Queen Elizabeths uitvaart. “In Portsmouth and Aldershot ontmoette de Princess Royal servicepersoneel en bedankte ze hen voor de rol die zij speelden in de uitvaart van Her Majesty Queen Elizabeth”, was er te lezen. Een dag later werd de nieuwe titel nogmaals gebruikt, in een tweet over een bezoek van prins Edward aan de British Army troepen.

Mysterieuze letter

Een ander mysterie waar we veel mensen over horen, is waar de ‘R’ voor staat bij de leden van het Britse koningshuis. Op de kist van Queen Elizabeth was dat ook zichtbaar: er lag een brief waarop stond ‘In loving and devoted memory, Charles R.‘ In dat geval staat de letter voor het woord ‘Rex’, wat koning betekent in het Latijn. Hanteert een koningin de letter, dan wordt er ‘regina’ mee bedoeld (het Latijnse woord voor koningin). Het behoort tot de traditionele handtekening van de vorst van Engeland, een traditie die al uit de twaalfde eeuw stamt. Weten we dat ook weer!

Bron: PEOPLE, Gert’s Royals | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws