De dood van Queen Elizabeth heeft ervoor gezorgd dat meerdere leden van de Royal Family een nieuwe titel hebben gekregen. Toch hebben we nog niks over de titels van Archie en Lilibet gehoord. 

Nog niet vrijgegeven

Meghan en Harry worden aangeduid met ‘hertog en hertogin van Sussex’, maar de situatie omtrent hun kinderen is nog niet duidelijk. King Charles III moet die titels twee weken na het overlijden van de Queen nog altijd vrijgeven. Op de website van de Royal Family staan de kleine spruiten tot op heden genoemd als ‘Master Archie Mountbatten-Windsor’ en ‘Miss Lilibet Mountbatten-Windsor’.

Nu hun opa koning is, wordt verwacht dat Archie en Lilibet tot prins en prinses worden benoemd. De aanduidingen His en Her Royal Highness hoeven we echter niet te verwachten, aangezien hun ouders niet langer working royals zijn.

William en Kate

Toen Charles het Britse volk toesprak, besteedde hij kort aandacht aan de titelverandering van William en Kate. Zij waren eerst de hertog en hertogin van Cambridge en zijn nu prins en prinses van Wales. Ook Harry bleef toen niet ongenoemd. “Ik wil ook mijn liefde voor Harry en Meghan kenbaar maken, die hun leven aan het opbouwen zijn aan de andere kant van de oceaan”, aldus de koning.

Korte verklaringen

Met geen woord werd er dus over Archie en Lilibet gerept. Een woordvoerder van de royal family heeft er al wel meerdere keren licht op geschenen. “We zullen de website updaten indien en wanneer we meer informatie krijgen”, werd er eerst gezegd.

Een aantal dagen later volgde deze verklaring: “De koning richt zich volledig op de rouwperiode. Het is niet waarschijnlijk dat je tijdens zo’n periode met nieuwe titels bezig bent. Ik weet zeker dat er op een bepaald moment discussies zullen plaatsvinden… Dat is nog altijd de status quo.” Kortom: we weten er nog niets over, maar met het aflopen van de rouwperiode vandaag, komt daar mogelijk binnenkort verandering in. Who knows! Kleine Archie en Lilibet zullen in elk geval netjes hun beurt moeten afwachten.

Bron: Tatler | Beeld: BrunoPress