Boek prins Harry laat nog langer op zich wachten vanwege aanpassingen

'Er staan misschien dingen in die niet handig zijn om te vertellen.'

Lees ook

Afgelopen juli meldden we nog dat het tell-all boek van prins Harry helemaal af was. Het manuscript zou zijn ondertekend door advocaten en het boek zou deze herfst verschijnen. Toch lijkt het er nu op dat het boek nóg weer later uitkomt dan gepland. De prins zou na het overlijden van de Queen namelijk een aantal dingen willen aanpassen.

Avonturen en levenslessen

Sinds vorig jaar bekend werd dat prins Harry met een boek zou komen, is er ophef over. De prins vertelde destijds in een statement ‘dat hij een boek zou schrijven als de man die hij is geworden, niet als de prins die hij ooit was’. Hij zou in het boek ingaan op ‘ervaringen, avonturen, verliezen en levenslessen die geholpen hebben hem te vormen’.

Een definitieve publicatiedatum bleef uit, maar de verwachting was dat het deze herfst zou verschijnen. Het manuscript zou deze zomer zijn opgestuurd aan J. R. Moehringer, de ghostwriter van het boek. Ook zou het boek alle juridische processen hebben doorstaan.

Niet handig

Toch lijkt het er nu op dat we nog weer langer moeten wachten. De prins zou zijn memoires namelijk wat willen afzwakken. Hij zou zich zorgen maken om bepaalde onthullingen in het boek nu er weer zoveel steun voor de monarchie wordt betuigd. “Er staan misschien dingen in die niet handig zijn om te vertellen vlak nadat zijn oma is overleden en zijn vader koning is geworden”, aldus een bron in gesprek met The Sun on Sunday.

Aanvullingen vanuit zijn oogpunt

Volgens The Telegraph is prins Harry bang dat hij in een kwaad daglicht wordt gesteld na het overlijden van Queen Elizabeth. Omdat er miljoenen in het boek is geïnvesteerd, willen de uitgevers namelijk zoveel mogelijk onthullingen zien. Aangezien er nog niets over Queen Elizabeths overlijden in het boek staat, is het waarschijnlijk dat de uitgevers daar nog een stuk over willen zien waarbij Harry het vanuit zijn oogpunt toelicht.

Er wordt nu verwacht dat de publicatiedatum wordt verschoven naar de periode rond Thanksgiving, zodat het boek rond kerst door iedereen gelezen kan worden. We hopen vurig dat we het dan toch eindelijk in de schappen zien liggen!

Bron: Tatler, The Sun on Sunday, The Telegraph | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook