Britten in de ban van voorspellingenboek na overlijden Queen Elizabeth

Spooky situatie of gewoon een goeie gok?

Lees ook

Een boek dat de laatste tijd amper verkocht werd, gaat in Engeland na de dood van Queen Elizabeth ineens als warme broodjes over de toonbank. Dat heeft ook een duidelijke reden: er wordt een behoorlijk specifieke voorspelling in gedaan, die onlangs is uitgekomen.

Teksten omgezet in voorspellingen

Volgens The Sunday Times gaan de verkoopcijfers van een specifiek boek ineens door het dak in Engeland. Het gaat om het boek Nostradamus: The Complete Prophecies for the Future, uit 2005. Voor dat boek zijn oude teksten van de Franse apotheker en astroloog Nostradamus (1503 – 1566) bestudeerd door historicus Mario Reading. Vervolgens heeft hij ze een moderne interpretatie gegeven.

Spontane bestseller

Het boek bestaat al behoorlijk lang: het werd in 2005 voor het eerst gedrukt. Er staan specifieke voorspellingen in, waaronder eentje over Queen Elizabeth. Volgens Readings interpretaties van de Franse astroloog zou zij in ’22’ sterven, op 96-jarige leeftijd. Die voorspelling is warempel uitgekomen, dus zijn hordes Britten benieuwd naar de rest van het boek. Twee weken geleden werden er nog maar vijf exemplaren van verkocht, vorige week maar liefst achtduizend.

Harry ooit koning?

Volgens Reading zou Nostradamus ook hebben voorspeld dat prins Harry zijn vader opvolgt en later koning van het Verenigd Koninkrijk wordt. Er wordt gesproken over ‘een man die vanwege zijn scheiding van het eiland wordt verdreven en wordt vervangen door een man die nooit had verwacht koning te worden’.

Volgens de interpretaties van Reading zou dit betekenen dat Charles zijn troon opgeeft, en somehow de Duke of Sussex tot koning wordt gekroond. Of ook dat gaat uitkomen, moeten we echter nog zien. De tijd zal het leren…

Bron: Vorsten, The Sunday Times | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook