Primeurtje: kersverse prins en prinses van Wales brengen eerste bezoek aan ‘hun’ regio

Een eerste uitje van de Waleses in Wales mét een subtiele nod naar Diana.

De royal rouwperiode is officieel voorbij en dus trekken de leden van de royal family er weer op uit. William en Kate, de nieuwe prins en prinses van Wales, hadden meteen een bijzonder evenement op de planning staan. Ze brachten namelijk een bezoek aan ‘hun’ Wales.

Eerste bezoek

Tijdens de zeven dagen van royal rouw, lieten leden van de royal familie zich even niet zien. Het bezoek aan Wales gisteren was voor Kate en William het eerste werkbezoek na het overlijden van de Queen. Het was tevens hun eerste bezoek onder de titel ‘Prince and Princess of Wales’. Ze gingen naar Holyhead in North Wales, voor een bezoekje aan het lokale RNLI Lifeboat Station.

Family unit

William en Kate ontmoetten onder andere de crew van het station en een aantal vrijwilligers. “Het is goed om terug te zijn, echt waar. Het voelt alsof je teruggaat in de tijd en ziet waar we een family unit werden”, aldus de prins. Hiermee refereert de kroonprins natuurlijk aan hun eerste jaren als happy family. De net getrouwde Duke en Duchess woonden destijds zelf in de regio en het was het eerste thuis voor kleine baby George.

Bijzonder eerbetoon

Niet alleen het bezoek, ook de outfit van Kate en een lieve ontmoeting waren onderwerp van gesprek. De prinses droeg namelijk een wel heel bijzondere jas van L. K. Bennett: een ‘Spencer’ coat, een subtiele verwijzing naar prinses Diana. Ze combineerde de jas met een zwarte Grace Han tas, een zwarte top en broek en haar Spells of Love Alia oorbellen.

Lief moment

De lieve ontmoeting was met Theo Crompton, een vierjarige jongen die groot fan is van het koningshuis. Zijn moeder Rebecca vertelde enthousiast aan HELLO!: “We waren eigenlijk op weg naar school, toen ik me bedacht en besloot hem hiernaartoe te brengen voor een once-in-a-lifetime opportunity.” Het jongetje mocht een boeket roze rozen aan de prinses overhandigen. Aandoenlijk!

Geslaagde trip

Na het bezoek aan Holyhead reisden William en Kate naar Swansea, in Southwest Wales. Daar gingen ze naar de St. Thomas Church, die is omgetoverd tot een plek waar allerlei liefdadigheidsacties worden georganiseerd. Ook ging het stel in gesprek met vrijwilligers bij de voedselbank van de kerk.

Kortom: een beetje business, een subtiele verwijzing naar Kates voorganger, en een hoop blije gezichten. Wij noteren ‘m in elk geval als succesvolle thuiswedstrijd voor de Waleses!

Bron: HELLO!, PEOPLE | Beeld: BrunoPress, Instagram Prince and Princess of Wales, Instagram Dress Like a Duchess

Laatste nieuws