Kroonprinses Mette-Marit verlaat werktrip eerder vanwege gezondheid

Flinke zorgen om de Noorse kroonprinses.

Lees ook

Kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen bracht gisteren een bezoek aan het lokale Rode Kruis. Het verliep echter niet zoals gepland: ze moest het bezoek halverwege afbreken vanwege gezondheidsproblemen. 

Beschermvrouw in actie

Mette-Marit was gisteren in Oslo aanwezig bij het Red Cross Women’s Centre, omdat dat tien jaar bestond. De kroonprinses is beschermvrouw van de organisatie. Ze kwam niet met lege handen, want ze had een prachtige taart meegenomen. Na koninklijk keuvelen met enkele personeelsleden, bleek de kroonprinses opeens verdwenen.

taart
De kroonprinses had zelfs een prachtige taart bij zich. (Beeld: BrunoPress)

Bijwerkingen

De pers had zich ondertussen in een aparte ruimte verzameld en zat op de kroonprinses te wachten. Hier kregen zij te horen dat Mette-Marit het evenement had verlaten vanwege haar gezondheid. Later bracht het Noorse koningshuis een statement naar buiten met de reden voor haar vertrek. De kroonprinses bleek bijwerkingen te hebben van de medicijnen die ze tegen longfibrose neemt. Ook werd medegedeeld dat ze werd behandeld in het National Hospital in Oslo.

Verminderde longfunctie

Longfibrose brengt schade aan de longblaasjes aan, waardoor de longen steeds minder soepel worden. Ze kunnen niet meer goed uitzetten, waardoor iemand minder ruimte heeft om te ademen. In 2018 werd de nare ziekte vastgesteld bij Mette-Marit. Destijds bracht het Noorse koningshuis een statement naar buiten waarin stond dat die diagnose invloed kon hebben op de werkbezoeken van de kroonprinses.

Zelf heeft Mette-Marit zich ook al eens uitgesproken over de ziekte, waarbij ze vertelde dat ze daardoor niet zoveel kan werken als ze zou willen. Soms moet ze werkbezoeken afzeggen, soms kan ze er korter bij zijn dan verwacht – zoals nu.

Beau Monde wenst haar in elk geval veel beterschap!

Bron: Royal Central | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook