Eh, wat? Zoveel betaal je nu in Engeland voor een corgi

Niet alleen de Queen was dol op het ras; de rest van Engeland kan er ook wat van.

Lees ook

Sinds het overlijden van Queen Elizabeth vorige maand is de prijs van corgi’s in het Verenigd Koninkrijk door het dak geschoten. Steeds meer mensen hebben interesse in een hond van het ras waar de Queen zo dol op was.

Alleen maar populairder geworden

Sinds de uitvaart van Queen Elizabeth is er tien keer zoveel interesse in corgi’s als daarvoor. De prijzen voor de hondjes zijn als gevolg daarvan verdubbeld, aldus een woordvoerder van dierenhandelaar Pets4Homes. Een ‘doorsneecorgi’ kost nu gemiddeld 2.500 pond, wat neerkomst op zo’n 2.850 euro. Zo is de Queen ook postuum nog een ware trendsetter.

De huidige prijs ligt zelfs hoger dan tijdens de coronapandemie. De prijs voor corgi’s steeg toen ook al, omdat veel meer mensen door de lockdowns ineens behoefte hadden aan het gezelschap van een huisdier. Wil je een zeldzamer exemplaar (bijvoorbeeld met een bijzondere tint in de vacht), dan kan de prijs zelfs oplopen tot maar liefst 6.000 (!) pond.

Tot het eind

Queen Elizabeth was dol op corgi’s. Ze had er zelf altijd meerdere en werd regelmatig met haar trouwe viervoeters gefotografeerd. De laatste jaren had ze vier huisdieren: twee corgi’s (Sandy en Muick), een cockerspaniël (Lissy) en een dorgi (Candy). Laatstgenoemde is een kruising tussen een teckel en een corgi, een ras dat de Queen zelf heeft laten fokken.

Over de toekomst van de hondjes hoeven we ons geen zorgen te maken. Na het overlijden van de Queen hebben ze namelijk meteen een nieuw onderkomen gekregen. Prins Andrew en Sarah Ferguson hebben de zorg voor de viervoeters op zich genomen.

Bron: Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook