Deze classy fashiontrends zien we in de lente van 2023 terug

We hebben een blik in de toekomst geworpen en uitgezocht wat je in de lente van 2023 kunt verwachten op het gebied van fashion.

Waarschijnlijk heb je nog maar net je garderobe omgetoverd tot een kledingkast vol herfstige fashiontrends. Toch kijken we maar wat graag naar wat 2023 ons gaat brengen op het gebied van mode.

We hebben al een blik in de toekomst geworpen en voor je uitgezocht wat je in de lente van 2023 kunt verwachten op het gebied van fashion. Denk onder andere aan verschillende tinten roze en Tommy Hilfiger ondergoed in combinatie met doorschijnend knitwear.

Subtiele glitter in combinatie met neutrale items

Denk je aan een stijlvolle garderobe, dan denk je misschien niet aan glitter. Toch zien we dat het voorjaar volgend jaar in het teken van deze opvallende glinster staat. We hebben het hierbij, gelukkig, niet over grote glitterpailletten of andere hysterische items, maar over mooie shirts, jurken en jasjes met een subtiele glitter. Afgelopen zomer zagen we deze trend al terug op de Fashion Week van Kopenhagen; grote kans dat je komende lente zelf in zo’n feestelijk maar stijlvol item rondloopt. We willen het nog geen ‘glitter galore’ noemen, maar blij worden we zeker van deze excentrieke modetrend.

Doorschijnend knitwear met Tommy Hilfiger ondergoed

Tijdens diezelfde Fashion Week zagen we ook een andere opvallende trend waar je in eerste instantie niet aan zou denken als je op zoek bent naar iets stijlvols: doorschijnend knitwear. Een van de ontwerpers daar kwam met een aantal prachtige semi-transparante knitwear items die stijlvol én sexy waren. Dit soort transparante items combineer je met een andere trend: ondergoed van een luxe merk, zoals Tommy Hilfiger ondergoed. Ga voor ondergoed in dezelfde kleur als het item van knitwear of kies juist voor een opvallende kleur die totaal anders is dan de knitwear van je jurk of tuniek. Het voordeel van knitwear is dat het er sowieso al stijlvol en speels uitziet.

Denim maakt een comeback in de lente van 2023

Waar we ook heel blij van worden, is het feit dat denim een comeback aan het maken is in het voorjaar van 2023. Denim is zo’n materiaal dat je eigenlijk altijd op een stoere en classy manier kunt combineren in een mooie look. Een spijkerjasje staat bijvoorbeeld te gek op een mooie pantalon met een paar hakken eronder, maar kan ook heel goed boven een paar stoere sneakers en een flared jeans. In de lente gaan we nog net een stapje verder. Wat dacht je van een totale denim look? Of misschien van denim patchwork? Of zelfs laarzen van deze stof? Je ziet dat je echt alle kanten op kunt met dit materiaal in het nieuwe jaar.

Camelkleurige kleding: herfstvibes in de lente

Een andere modetrend voor de lente van 2023 is die van camelkleurige kleding. Meestal is camel een kleur die we voornamelijk veel in de herfst dragen. Denk maar aan camelkleurige teddy jassen en lekkere dikke bodywarmers of een mooie trenchcoat. Deze fantastische kleur is óók voor het voorseizoen van de zomer hartstikke hot! Het fijne hiervan is dat je jassen en truien uit de herfst gewoon mee kunt nemen naar de lente. Op de frisse lentedagen is zo’n herfstig item heel fijn! Verder kun je kiezen voor camelkleurige pantalons, blouses in deze tint en accessoires met camelkleurige details. Een trend waar iedere vrouw wel iets mee kan.

Slankere silhouetten zijn terug van weggeweest

Waar we in tijden van lockdowns helemaal blij werden van alle oversized jassen, sweaters, shirts en zelfs jurken is het nu weer tijd voor slankere silhouetten. Hoewel we hier en daar nog zeker oversized items gaan zien, ligt de nadruk toch echt weer op nauwaansluitende jurken, rokken, jassen en blouses. Denk bijvoorbeeld aan een mooie camelkleurige kokerrok in combinatie met een witte blouse en een paar instappers, hakschoenen of enkellaarzen of ga voor een slank model trenchcoat in combinatie met een strakke broek en een mooie voorjaarstrui. Hoe je deze trend combineert, is helemaal aan jou.

Ton-sur-ton met onder andere roze tinten

Tot slot nog een trend waar je heel vrolijk van wordt óf waar je niets van moet weten: ton-sur-ton met diverse kleuren, met roze in het bijzonder. Roze is een kleur die we meenemen vanuit 2022. Hierbij hoef je echt niet te gaan voor een felroze damespak of maxi-jurk; dat is het fijne van deze kleur. Roze is heeft ontzettend veel verschillende tinten, waarvan oudroze bijvoorbeeld een is die je op een hele modieuze en frisse manier kunt combineren. Dat kan zelfs in combinatie met een van de bovenstaande trends. Combineer wit Tommy Hilfiger ondergoed bijvoorbeeld met een oudroze transparante knitwearjurk en je hebt een magische voorjaarslook te pakken!

Bron: Boxers | Beeld: iStock

Laatste nieuws