Upgrade en beveilig je huis met de interieurarchitect

Zo zit je met een gerust gevoel binnen.

Lees ook

Niets kan op tegen het gevoel dat je huis helemaal veilig is. Inbraken zijn helaas nog altijd aan de orde van de dag, dus je kunt maar beter maatregelen treffen. Wij vertellen je over de mogelijkheden die je hebt op dat gebied.


Inbraken in vrijstaande woningen

Om de zoveel tijd wordt er op diverse plekken in Nederland ingebroken. Met name de vrijstaande woningen hebben te maken met een inbraakgolf, omdat ongewenste indringers minder snel de kans lopen door de buren opgemerkt te worden. Dieven, die vaak al lang op de hoogte zijn wanneer mensen nu wel of niet thuis zijn, slaan in de nachtelijke uren hun slag en verdwijnen dan weer in het holst van de nacht. Jou achterlatend met een lege juwelendoos of een kale plek aan de muur waar ooit een schilderij hing. Als je van mening bent dat je woning weer eens toe is aan een verbouwing of een verandering in interieur, bespreek dan tijdens het interieuradvies de mogelijkheid van een inbraakalarm. Het huis kan dan wel met een afgesloten hek zijn beveiligd, het houdt sommige sujetten niet tegen in hun poging je te beroven.

Offerte aanvragen bij een interieurarchitect

Bij een verbouwing, hoe groot of hoe klein dan ook, wil je graag de nieuw ontstane ruimte goed beveiligen en benutten. Je wilt je er thuis voelen, maar een representatieve uitstraling is misschien gewenst. Zeker als je een kantoor aan huis hebt en je regelmatig klanten over de vloer krijgt. Een interieurarchitect adviseert je ook over de indeling en het kleurgebruik van de nieuw in te delen ruimte. Wanneer je je wensen kenbaar maakt, inclusief de voorzieningen die ongewenst volk weghoudt, zal een architect offerte voor je worden opgesteld. Deze offerte is op maat gemaakt, inclusief de tijd die het kost om een en ander te realiseren. De architect, die een beschermd beroep uitoefent en dus gekwalificeerd is, kent de leveranciers van bijvoorbeeld alarmsystemen en doet zaken met bouwbedrijven uit de buurt.


Advies

Tijdens de (kleine) verbouwing of vernieuwing kan het alarmsysteem direct worden geïnstalleerd. De architect bekijkt je woning grondig en brengt een advies uit. Mogelijk zal hij ook een camerasysteem adviseren, voor zover je deze nog niet had. Inbraakwerende rolluiken gaan vandalisme tegen en houden de meest hardnekkige inbrekers ver bij je huis vandaan. Het duurt simpelweg té lang om via zo’n rolluik je woning binnen te komen. Omdat inbraakwerende rolluiken een zonwerende functie hebben, kunnen ze tijdens hete zomers gebruikt worden om je huis koel te houden.


Waardestijging van je huis

Zeker als je een grote woning bezit is het een fijne uitdaging om deze eens in de zoveel tijd een upgrade te geven, waarbij je graag de laatste modetrends volgt. Omdat er veel specialistische kennis voor nodig is om alle binnenruimtes perfect op elkaar af te stemmen, is het advies van een architect onmisbaar. Het is de investering trouwens waard. Je huis zal alleen maar in waarde stijgen wanneer deze is verbeterd en beveiligd. Kijk eens rond in je woning en vraag jezelf af wat je graag wilt verbeteren. Via Homedeal is een offerte zo aangevraagd. Laat je eens verrassen met een mooi aanbod!

Bron: Homedeal | Beeld: iStock


Laatste nieuws

Zie ook