Dit zijn de bekende neefjes van Henny Huisman

De Huisman-genen blijken garantie voor succes!

In de jaren tachtig en negentig was het Henny Huisman die met programma’s als de Soundmixshow en Mini Playbackshow vele nieuwe talenten een podium gaf. En talent? Dat zit zeker in de Huisman-genen. De presentator heeft namelijk ook twee heel getalenteerde neefjes, die je vast en zeker kent van hun muziek. 

Van diskjockey naar televisiepresentator

Hendrikus Josephus Anthonius Huisman, beter bekend als Henny Huisman, kwam in 1951 ter wereld in Zaandam. Naast televisiepresentator is hij ook drummer en zanger geweest. In de jaren tachtig, negentig en het begin van de zeroes was hij enorm succesvol met programma’s als de Soundmixshow en Surpriseshow. Hoe dat allemaal tot stand kwam? Henny begon zijn carrière in 1961, op 10-jarige leeftijd, in de muziek. Hij speelde in diverse bandjes en was actief als diskjockey in discotheken. Tijdens zijn werk als dj kreeg hij de gouden ingeving om bezoekers bekende artiesten te laten imiteren. Dit sloeg zo aan, dat hij het idee uitwerkte naar een televisieprogramma en ermee naar verschillende omroepen stapten. Helaas zagen die er toentertijd niks in, waardoor het op de plank bleef liggen.

Joop van den Ende is degene die Huisman uiteindelijk ontdekte. Hij bood hem aan om het KRO-programma De Zomeravondshow te presenteren, waarin ook ruimte was voor imitatie. Dit werd al snel zo succesvol dat het uitgroeide tot de avondvullende Playbackshow.

Playbackshow-thema

Vanaf dat moment ging het snel met de carrière van Henny Huisman. Hij presenteerde steeds meer programma’s, die vaak waren gebaseerd op het playbackshow-thema. Wist je dat hij de meeste ideeën voor programma’s zelf verzon? Zo stonden de jaren tachtig en negentig in het teken van onder meer de Soundmixshow, Mini Playbackshow (met daarin natuurlijk ‘de moppentrommel’), Sterren Playbackshow, Surpriseshow, Het Hartengala en Wie is Wie?. Na al deze succesvolle programma’s maakte de presentator de overstap naar RTL 4.

Bekende talenten

Dat Henny oog heeft voor talent, is wel duidelijk. Meerdere grote artiesten die nu nog steeds succesvol zijn, begonnen ooit in één van zijn shows. In de Soundmixshow mochten deelnemers live een nummer van een beroepsartiest nazingen. Hier maakten we onder meer kennis met Gerard Joling, Marco Borsato, Glennis Grace, Tooske Ragas, Edsilia Rombley en Tino Martin. Het programma was een spin-off van de eerdere (Mini) Playbackshow. Ook in de Mini Playbackshow zijn veel Bekende Nederlanders begonnen. De show was bijna hetzelfde als de Soundmixshow, maar artiesten hoefden hier niet zelf te zingen. Het was in feite een playbackshow voor kinderen.

Het talent van Henny zit blijkbaar in de Huisman-genen, want inmiddels heeft hij twee hele succesvolle neefjes. We vertellen je er alles over op de volgende pagina.

Laatste nieuws