Oeps! Kate Middleton begaat kleine misstap

Deze goedbedoelde uitspraak van Kate valt niet bij iedereen in goede aarde.

Lees ook

Het leven van een royal kan niet altijd vlekkeloos verlopen. Dat een foutje zo gemaakt is, bewijst Kate Middleton maar weer. Onlangs beging de prinses namelijk een van haar eerste faux pas in meer dan tien jaar bij de koninklijke familie. 

Bezoek aan Wales

William en Kate brachten vorige week voor het eerst een bezoekje aan Wales sinds ze de titel prins en prinses van Wales dragen. Ze bezochten de stad Swansea op het eiland Anglesey. “Wat een welkom, het is geweldig om terug te zijn”, schreven prins William en prinses Kate op social media. Het was hun eerste officiële werkreis sinds Queen Elizabeth is overleden en de periode van nationale rouw in Engeland voorbij is.

Faux pas

Tijdens dat bezoek begin Kate echter een misstap, waar de Britse pers not amused over is. In Wales gingen de prins en prinses in gesprek met lokale bewoners, vrijwilligers en hulpverleners. “Door de inflatiecrisis zijn er veel wanhopige mensen”, stelde Kate tijdens een bezoek aan een kerk die in een gemeenschapscentrum werd veranderd. “We hebben plekken zoals deze nodig om mensen bij elkaar te brengen. Dit is wat we nodig hebben na covid en de crisis rond de stijgende kosten van het levensonderhoud.” Met deze uitspraak raakte de prinses een gevoelige snaar. Als royal mag je je immers niet uitlaten over politieke kwesties.

Hulpverleners aanmoedigen

Met deze goedbedoelde woorden wilde Kate de hulpverleners aanmoedigen, maar de Britse pers ziet het anders. “Kate Middleton, die haar rol altijd perfect vervuld heeft, begaat haar eerste misstap in meer dan tien jaar activiteit binnen de koninklijke familie”, schrijven sommige media. Een woordvoerder van de prins en prinses reageerde ook op het voorval. “Gezien de vele bezoeken en gesprekken die dag, is het voor ons onmogelijk om na te gaan of deze opmerkingen ook daadwerkelijk werden gemaakt”, laten zij weten.

Bron: HLN | Beeld: Brunopress 

Laatste nieuws

Zie ook