Prinses Kate voelde zich onder druk gezet bij het kiezen van babynamen

Tijdens een bezoekje aan een ziekenhuis voor moeders en baby's vertelt de prinses over haar eigen ervaringen als royal mom.

Lees ook

Na een periode van rouw pakken de Windsors de werkbezoeken-draad weer op. Prinses Kate bezocht gisteren de kraamafdeling van een ziekenhuis en sprak de kersverse moeders over haar eigen drie kinderen. Hoe is ’t als royal om babynamen te kiezen? 

Zonnetje in huis

Het mag dan wel hartje herfst zijn, maar Kate nazomert nog even door. De prinses van Wales verscheen gisteren in een zonnige, Ikea-gele japon met blote armen en benen bij het Royal Surrey County Hospital in Guildford.

Beeld: BrunoPress

Babynamen

Daar sprak ze op de kraamafdeling met nieuwbakken moeders en pasgeboren baby’s. “Ze vertelde over haar eigen kinderen en hoe ze de namen voor haar kinderen koos”, vertelt Amy Stubbs, adjunct-directeur van de kraamafdeling aan People. “Een hoop nieuwe moeders en vaders denken na over hoe ze de namen van hun baby’s moeten kiezen, en ze bespraken hoe William en Kate hun keuze hebben gemaakt. De prinses vertelde dat dit haar favoriete namen waren en dat de wereld natuurlijk wachtte op het moment dat ze de namen bekend zouden maken. Dat voelde alsof ze onder druk werd gezet”, vertelt Stubbs na.

Kate en Wills bedachten maar liefst acht namen in totaal voor hun drie koters: George Alexander Louis, Charlotte Elizabeth Diana en Louis Arthur Charles. Yep, ‘Louis’ zien we twee keer staan, het is niet makkelijk om onder druk met allerlei royally approved babynamen op de proppen te komen…

Als de dag van gisteren

Prinses Kate heeft meerdere keren laten doorschemeren dat ze een vierde kindje ook heel leuk zou hebben gevonden, maar inmiddels ligt de tijd van luiers en flesjes echt achter haar. “Ik blijf maar denken dat Louis nog een baby is, maar hij is nu al een grote jongen”, aldus Kate over de 4-jarige prins. “Het voelt gewoon nog als de dag van gisteren.”

In de uitverkoop

Beeld: BrunoPress

Met haar nieuwe jurk was prinses Kate ondertussen een beeldschoon uithangbord voor de najaarssale van Karen Miller. Liefhebbers van royal fashion kwamen er al snel achter dat de japon nú in de uitverkoop is. In plaats van €285 tel je er nu €228 voor neer.

Naast een nieuw japonnetje verscheen de prinses van Wales ook met een nieuw setje oorhangers uit een sieradenlijn die toepasselijk is geïnspireerd op ‘vrouwelijkheid en empowerment.’ Emily Mortimer, designer van de sieraden, is dolblij met deze royal seal of approval. “Ik ben ongelooflijk trots. Ze is zó stijlvol en het is een droom die uitkomt om haar mijn oorbellen te zien dragen.”

Bron: PEOPLE, Hello! Magazine, UFO No More | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook