Uitgekeken op je interieur? Zo geef je je huis een makeover

Lees ook

Ben je uitgekeken op het huidige interieur in huis? Je bent niet de enige, we veranderen onze interieurs massaal de afgelopen jaren.

Logisch, want door het hybride werken zitten we vaker thuis. En een makeover voor je huis hoeft niet moeilijk te zijn! Denk hierbij aan het vervangen van de bestaande keuken voor een strakke design keuken, of voor het vervangen van de verouderde sanitaire voorzieningen in de badkamer voor een moderne variant. Onder meer zwarte kranen zijn hierbij populair, in combinatie met stijlelementen in een gouden kleur. Dat zorgt voor een chique look. In keukens wordt vaak voor het gebruik van duurzame, natuurlijke materialen gekozen. Denk aan stijlvolle, strakke houten kasten. Of kies voor een keuken met een matzwarte kleur. It’s up to you!

Vernieuwen van de woonkamer in huis 

Het vervangen van de bestaande keuken of het renoveren van de badkamer vergt een behoorlijke verbouwing. Mogelijk voor jou reden om juist de woonkamer in huis te vernieuwen. Het is immers de ruimte waar je het grootste deel van de tijd doorbrengt en daarmee wellicht een hogere prioriteit heeft dan de badkamer. Kies je voor een landelijke inrichting, ga je voor een strak interieur of kies je wellicht voor een luxe woonkamer? Online vind je voldoende inspiratie voor het inrichten hiervan. Belangrijk bij het indelen van de ruimte is het gebruik van de juiste mix aan kleuren. Grote contrasten geven ruimtes een speels tintje, maar kunnen deze ook onnodig druk maken. Speel niet alleen met verschillende kleuren; denk ook na over het gebruik van diverse materialen. 

Accessoires geven ruimtes een nieuwe uitstraling 

Voor het vernieuwen van het interieur hoef je overigens niet alle meubels in huis te vervangen. Soms geven kleine aanpassingen in de gebruikte accessoires ruimtes al een hele nieuwe look! Denk bijvoorbeeld aan de impact van een nieuwe kroonluchter in het midden van de woonkamer of hal, het gebruik van een aantal spiegels aan de wand of bijvoorbeeld de keuze voor een groot tapijt in de ruimte. Relatief simpele aanpassingen, die je helpen bij de makeover van je interieur. Ook het gebruik van verschillende grote kamerplanten draagt hieraan bij. Heb jij al eens gehoord van een botanische woonkamer? Geef de wanden een donkergroene kleur, combineer het met vier of vijf grote kamerplanten en decoreer de vensterbanken, kastjes en het televisiemeubel met een aantal kleinere planten in vrolijke bloempotten. 

Tip: op sociale kanalen als Instagram en Pinterest valt veel inspiratie te vinden voor een makeover van jouw woning! 

Dit artikel bevat een betaalde samenwerking | Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook