Wauw! Dit is de knappe vrouw van ex-profvoetballer Frank de Boer

De twee zijn elkaars eerste liefdes.

Lees ook

Ex-profvoetballer Frank de Boer zien we samen met zijn tweelingbroer en tevens voetballer, Ronald de Boer, vaak op de voorgrond. Maar achter zo’n bekende profvoetballer staat altijd een ijzersterke powervrouw. Zo ook bij Frank de Boer. Zijn vrouw Helen de Boer is de stille kracht achter haar man Frank, en hoewel haar man dus vaak in de spotlights staat, leeft Helen wat meer op de achtergrond.

Helen de Boer

Hoewel de Frank de Boer – oud-bondscoach van het Nederlands elftal – niet meer zo super vaak op de buis verschijnt, hebben we meerder jaren van zijn voetbalkunsten en trainingstechnieken mogen genieten. Zo kunnen we de voormalig profvoetballer (of zijn tweelingbroer Ronald) uit duizenden herkennen. Echter, heeft zijn vrouw Helen de Boer zich altijd wat meer op de achtergrond gehouden.

Helen heeft samen met Frank drie dochters: Romy, Jacky en Beau. Naast dat Helen dus voetbalvrouw én moeder is, is ze ook nog eens een ondernemer. Zo heeft ze sinds 2008 haar eigen interieurzaak. “Toen onze drie dochters klein waren, wilde ik er fulltime voor ze zijn. Ik verkeerde ook in de luxepositie dat ik niet hóefde te werken. Maar de meiden waren al wat groter, gingen hun eigen gang en Frank bouwde aan zijn trainerscarrière. Mijn handen jeukten om weer iets op te zetten”, vertelde Helen in Vriendin. Tegenwoordig heeft Helen haar zaak op een lager pitje gezet, en wordt de onderneming tot op heden gerund door de oudste dochter Romy.

Leren kennen

Helen en Ronald leerden elkaar op jonge leeftijd kennen. Het ontmoette elkaar op camping De Speulderbos in Garderen, waar de familie de Boer – vader Cees, moeder Git, dochter Anja en de tweelingbroertjes Frank en Ronald – vanaf 1974 elke zomer verbleef. En nog steeds komt de familie er elk jaar weer terug. Ook Frank heeft een stacaravan weten te bemachtigen op de camping. Hij heeft er zelfs 200 m² eigen grond.

“Zij was dertien, ik was zeventien. Dan heb je nog geen oog voor elkaar. Maar haar vader was een fanatiek sporter, een ex-voetballer van Ajax. Onze families hadden een klik. En zij was ook sportief, ze handbalde. Langzaam ontstond er wat tussen ons”, vertelde Frank. En het was meteen serieus tussen de twee volgens de voetballer. “Helen is mijn eerste en enige liefde.”

Benieuwd hoe Helen, de powervrouw achter Frank de Boer, er nu uitziet? Je ziet het op de volgende pagina.

Laatste nieuws

Zie ook