Gulle bui: Harry en Meghan delen miljoen uit

De hertogin van Sussex hoopt duizend andere vrouwen te helpen met een leuk bedrag.

Honderden vrouwen een ‘financiële boost’ geven, dat is het nieuwe project van prins Harry en hertogin Meghan. The Archewell Foundation, de organisatie van de Sussexjes, slaat de handen ineen met The VING Project en deelt een miljoen dollar uit. Wie, wat, waar?

Vrouwen helpen

‘Andere vrouwen helpen’ is al langere tijd een rode draad in Meghans liefdadigheidswerk. Ruim vóórdat ze zich bij de royal family voegde was de actrice er al mee bezig, en nu, na haar vertrek uit het VK, staat female empowerment weer hoog in de agenda. Dat doet de hertogin met haar podcast Archetypes, die vooroordelen over vrouwen moet doorbreken, en nu ook door de portemonnee te trekken. Iemand duizend dollar nodig, toevallig?

1 miljoen dollar

Samen met VING gaat Archewell, de organisatie van Harry en Meghan, maar liefst 1 miljoen dollar uitdelen. Aan wie precies? Meghan vraagt iedereen tussen de 14 en de 18 jaar om ‘een vrouw te nomineren die hen heeft geïnspireerd en die hard heeft gewerkt om haar doelen te bereiken, ondanks (financiële) uitdagingen.’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door the VING project (@vingproject)

De gekozen jongeren krijgen vervolgens 1000 dollar om te geven aan hun genomineerde, zodat zij ook de ‘joy of giving’ kunnen ervaren. “Twee dingen die me heel erg blij maken, zijn het steunen van vrouwen en vrijgevig kunnen zijn“, aldus de Duchess of Sussex. “Door 1 miljoen dollar te geven aan vrouwen in nood, hopen we niet alleen steun te bieden waar dat het hardst nodig is, maar ook jonge mensen kennis te laten maken met het plezier van het geven.”

Kansmakers

De genomineerden moeten ‘in de V.S. wonen, naaste familie van de jongere zijn en financiële hulp nodig hebben’ om kans te maken op de centen van de Sussexes.

Bron: Today | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws