Awh! Prins Harry praat openhartig over zijn ‘vijf kinderen’

Tijdens een videogesprek tussen prins Harry en de winnaars van de WellChild Awards gaf de prins een openhartig kijkje in zijn gezinsleven. Zo praatte hij over zijn 3-jarige zoon Archie, en over het leven van zijn 1-jarige dochtertje Lilibet. Opmerkelijk genoeg praat de prins, naast Archie en Lili, ook openhartig over zijn andere ‘drie kinderen’: labrador Pula en de twee geredde beagles Guy en Mia.

Honden

De hertog van Sussex is beschermheer van de WellChild Awards. Onlangs zou hij de prijsuitreiking van dit goede doel bijwonen, maar dat feest ging door het overlijden van de Queen diezelfde dag niet door. Nu belt Harry vanuit Californië alsnog met de winnaars.

De winnares van de prijs voor Inspirerende Jongeren van 12 tot 14 jaar is Isabelle Delaney, die onder andere lijdt aan autisme en ADHD. Tijdens het videogesprek met prins Harry legde haar moeder uit hoe Isabelle’s hulphond Hope haar heeft geholpen. “Weet je, we hebben allemaal een hond nodig die ons rustig houdt”, liet Harry weten in het gesprek met Isabelle. “Ik heb er nu drie in huis. We hebben dus eigenlijk vijf kinderen”, grapte hij erachteraan.

Nadat Harry zijn honden had geïntroduceerd aan Isabelle, vertelde hij vol lof hoe zijn honden met elkaar omgaan. “Met z’n drieën rennen ze elke dag achter eekhoorns aan en bezorgen ze ons allerlei problemen. Maar ze zijn ook emotionele, 100% ondersteunende honden als ze zich gedragen.”

Archie en Lili

Ook sprak Harry met de 4-jarige Henry Waines, die in de categorie Inspirerende Jongeren van 4 tot 6 jaar won. Henry is geboren met zeer ernstige gezondheidsproblemen, maar toen hij met prins Harry mocht bellen was hij niets anders dan enthousiast. Toen Harry zijn stem hoorde, viel hem meteen wat op. “Je klinkt net als mijn zoon Archie… je hebt hetzelfde hoge stemmetje als hij. Wat leuk”, aldus de prins. Naarmate het gesprek vorderde, kwamen ook Harry’s kinderen Archie en Lili ter sprake: “Hoe gaat het met Archie en Lilibet?”, vroegen de ouders van Henry. “Ze doen het geweldig… Archie is erg druk, erg druk, en Lili leert haar stem te gebruiken, wat natuurlijk geweldig is.”

Giraffe

Tijdens een gesprek tussen de 10-jarige Shakeerah Crowther en Harry probeerde de prins in gebarentaal met Shakeerah te praten. De 10-jarige Shakeerah is de enige bekende overlevende van een zeldzame bacteriële herseninfectie, die ze heeft opgelopen tijdens de behandeling van een hersentumor. Met behulp van haar moeder stelde Shakeerah zich voor en gaf hem meteen een compliment: “Bedankt dat je me deze prijs geeft. Je bent geweldig.”

Harry leek daarnaast ontroerd toen Shakeerah haar medeleven toonde voor de dood van koningin Elizabeth. Maar Harry zou Harry natuurlijk niet zijn om zijn aandacht meteen weer op Shakeerah te vestigen. “Shakeerah, hoe lang heb je die giraffe al?”, waarmee Harry doelde op een heliumballon in de vorm van een giraffe op de achtergrond. “Archie heeft er ook één en die gaat al heel erg lang mee. We noemen hem Gerald.” Zou dat kind nummer zes zijn?

Bron: Hello! | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws