Fashiontip van Kate & Meghan: zó zorgt een bodysuit voor een chique look

Nu willen wij er dus ook eentje...

Lees ook

De bodysuit klinkt ons vaak vooral als een onhandig kledingstuk in de oren (denkend aan toiletbezoekjes), maar royal schoonzussen Kate en Meghan laten zien dat juist dít item je outfit naar een hoger niveau kan tillen. Dit is waarom wij nu ook een bodysuit in onze garderobe willen hebben!

Bodysuit

Geen prinses kan tegenwoordig nog zonder een mooi pak. Ook Kate is een steeds groter liefhebber van een zakelijk maar fashionable pak. Haar kledingtip? Draag er een bodysuit onder.

Het lijkt alsof de prinses van Wales hierboven gewoon een blouse draagt, maar het gaat hier om een bodysuit. Een wijs besluit, want zo sluit haar top naadloos aan op haar pantalon. Geen kreukels of omhoog kruipende kleding, maar een heel net ingestopt overhemd. Ook komt met zo’n bodysuit je silhouet vaak beter uit de verf (want, geen loszittende stukken stof rondom de taille). Best handig!

Prinses Kate droeg dit ‘Cupro Shirt Bodysuit’ van Holland Cooper onder haar pak (€199). Beeld: Hollandcooper.com

Meghan is al langer fan

De hertogin van Sussex kent ook de kracht van de bodysuit. Vier jaar geleden, toen ze het koninklijke toneel betrad, liet ze zich al regelmatig in bodysuit zien, veelal gepaard met nette pantalon of plooirok. Eerder dit jaar stal Meghan ook in Den Haag de show met een chique bodysuit van het merk Khaite.

Beeld: BrunoPress

Nóg een voordeel

Niet alleen zorgt een bodysuit voor een strakker silhouet, ook voorkom je er makkelijker opwaaiende rokken mee, zo weet etiquette-expert Myka Meier. Kate Middleton en Meghan Markle dragen vaak bodysuits en andere kleding onder jurken en rokken, omdat stoffen daardoor statisch tegen elkaar blijven ‘plakken’. En dat zorgt er dus voor dat je rok bij een windvlaag niet unladylike opwaait. Allemaal aan de bodysuit!

Bron: Hello!, Harper’s Bazaar, Mama Mia, UFO No More | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook