Zo kreeg de Queen prinses Kate aan de nanny

Kate Middleton wilde het eerst 'gewoon zelf doen'. Onbegrijpelijk voor iemand als de Queen!

M’n kinderen opvoeden? Dat doe ik zelf wel, dacht Kate Middleton tien jaar geleden. Als ‘burgermeisje’ was ze geen nanny’s gewend en haar eigen ouders deden het ook zonder hulp, ondanks hun succesvolle eigen business. Toch duurde het niet lang voordat Queen Elizabeth haar wist te overtuigen: een beetje royal heeft een nanny in huis.

Zelf doen

Prins William en prinses Kate worden nu alweer jarenlang geholpen door Maria Borallo, hun supernanny. Maar toen prinsje George net was geboren, stond Kate er nog op dat ze het zelf zou doen. Een besluit dat haar als jonge moeder al snel tegenviel. Het gezin woonde destijds in een afgelegen huis op Anglesey, een eiland in Wales, en prins William werkte ’s nachts als piloot bij een ambulancehelikopter. “George was nog maar een klein, klein baby’tje toen wij in Anglesey woonden. Het was zo geïsoleerd, zo afgesneden van de wereld. Ik had geen familie om me heen, [William] draaide nachtdiensten, had ik toen maar zo’n centrum gehad”, blikte Kate terug tijdens de opening van een kindercentrum in Cardiff.

Hulp van de Queen

“Kate vertrouwde de Queen toe dat ze het moeilijk vond om in haar eentje voor George te zorgen, zonder fulltime nanny”, vertelt ook Katie Nicholl, koningshuisdeskundige en biografe van Kate, in de documentaire Kate Middleton: Heir We Go Again. Naar verluidt overtuigde de Queen haar schoonkleindochter ervan dat ze prima hulp kon inschakelen. Geen royal heeft het zonder nanny gesteld, toch? In september 2013, toen prinsje George een paar maanden oud was, gingen William en Kate overstag.

Ze namen nanny Maria aan, die negen jaar (!) bij hen zou inwonen. Pas sinds vorige maand woont de nanny niet meer onder hetzelfde dak, doordat het gezin naar een kleine cottage in Windsor verhuisde, zonder extra slaapkamer voor hun trouwe Mary Poppins.

William en Kate met hun George, Charlotte en Louis, september 2022. Beeld: BrunoPress

Schuldgevoel

Ook met een helpende hand voelt prinses Kate zich vaak schuldig tegenover haar kinderen. “Vanochtend nog vroegen George en Charlotte: ‘Mummy, waarom breng jij ons nou niet naar school deze ochtend?'” vertelde de voormalige hertogin eerder in de podcast Happy Mum, Happy Baby. “Je wilt zoveel voor ze doen. Ik ben een betrokken moeder, en wat je ook maar doet, je wilt ervoor zorgen dat je het allerbeste doet wat je kunt doen voor jouw kinderen.”

Bron: Marie Claire UK, Vanity Fair | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws