Verzoening tussen de Sussexjes en de royals? ‘Het vertrouwen terugwinnen gaat moeilijk worden’

Naar verluidt denken de Sussexjes over een verzoeningspoging tussen hen en de royal family.

Naar verluidt hebben prins Harry en zijn vrouw Meghan plannen voor een verzoening met de royal family in 2023, zo laat een bron weten aan The Sun. “Volgend jaar zou hun verzoeningsjaar worden”, stelde de insider. 

Verzoeningspoging

Prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn volgens een bron van plan om de strijdbijl tussen hen en de royal family na al die jaren eindelijk te begraven. Deze speculaties kwamen vooral op gang nadat er naar verluidt wijzigingen zijn aangebracht in de memoires en in de komende Netflix-documentaire van de Sussexjes. Een insider beweert zelfs dat de Duke en Duchess van Sussex volgend jaar denken aan een heuse verzoeningspoging tussen hen en de koninklijke familie.

Vertrouwen terugverdienen

Volgens de insider hebben de Sussexjes er altijd op gelet om de Queen niet te bekrtisieren. “Maar nu de koningin is overleden en Charles en Camilla de koning en koningin zijn… Is het duidelijk dat deze verzoeningspoging nooit zou gaan werken als Harry of Meghan zich kritisch hadden uitgelaten over de nieuwe monarch, of allebei.”

Hier voegt koninklijke expert Robert Johnson nog aan toe dat het verzoeningsplan van het koppel gewoonweg bestaat uit het terugwinnen van het vertrouwen van koning Charles na hun slecht getimede interviews met Oprah (toen prins Philip ernstig ziek in het ziekenhuis lag) en The Cut (een paar weken voor de Queen stierf).

Vraagteken

Maar of de royal family hier ook achterstaat blijft een groot vraagteken. “Harry moet onthouden dat hij nu te maken heeft met een staatshoofd en niet alleen meer met zijn vader”, stelt Johnson. Volgens de koninklijke expert is het vertrouwen van de koninklijke familie beschadigd. Het vertrouwen terugwinnen an sich gaat al erg moeilijk worden. Toch blijven we de hoop houden op een koninklijke verzoening. Wie weet, nog op tijd voor de kroning in mei?

Bron: Hello! | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws