Prinses Anne: de nieuw stille kracht van de royal family

Na de rouwperiode van de Britse royals weten we zeker dat prinses Anne de kracht is die de koninklijke familie nodig heeft.

Tijdens de hartverscheurende rouwperiode voor koningin Elizabeth II kwam er één ding sterk naar voren. Het was prinses Anne, de enige dochter van de wijlen koningin, die de stille kracht van de Britse royals bleek te zijn. Zo toonde de prinses daadkracht in een tijd van veel verdriet en pijn.

Verklaring

Anne stond aan de zijde van haar moeder toen zij haar laatste adem uitblies op Balmoral. Ook was de prinses degene die de dood van haar moeder liet registreren en het lichaam van de overleden koningin terug van Schotland naar Engeland begeleidde.

Nadat de prinses haar moeder terug had begeleid naar Engeland, moest ze kort en bondig een verklaring afleggen. “Ik had het geluk de laatste 24 uur van het leven van mijn liefste moeder te mogen delen. Het was een eer en een voorrecht om haar op haar laatste reizen te vergezellen. Het ervaren van alle liefde en respect van zovelen, daar ben ik erg dankbaar voor”, zei de prinses onder andere.

Vertrouwen

Prinses Anne liep samen met haar broers Charles, Andrew en Edward achter de kist van hun moeder op weg naar Westminster Abbey. En waar haar broers in Engeland bleven, vloog Anne een dag later terug naar Schotland om de condoleances in ontvangst te nemen en een eerbetoon te brengen aan de geliefde koningin die op 96-jarige leeftijd overleed.

Maar niet alleen voor haar moeder heeft de prinses veel betekend. Ook voor de rest van haar familie is ze een vertrouwde adviseur. Zo heeft koning Charles haar mening altijd gewaardeerd en vertrouwt hij haar volledig. Hij is er dan ook zeker niet bang voor om samen met haar het Verenigd Koninkrijk te vertegenwoordigen. Met haar aan zijn zijde geeft ze hem nét dat extra vertrouwen en de steun die hij nodig heeft nu hij staatshoofd is.

Kracht

Zoals nu wel duidelijk is geworden, is de koning een groot voorstander van een ‘afgeslankte’ monarchie. Toch hoeven we niet van hem te verwachten dat het meest hardwerkende lid van de familie – oftewel prinses Anne – zomaar aan de kant wordt gezet. Prinses Anne zal haar taken blijven voortzetten en Charles de kracht geven die hun vader ooit aan hun moeder gaf.

Dat Charles zo’n sterke band heeft met Anne is zeker niet raar. De prinses is namelijk altijd hecht met haar grote broer geweest. En hoewel Charles nu koning is en dus staatshoofd, zal hij Anne harder dan ooit nodig hebben.

Bron: Royal Central | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws