5 tips bij het organiseren van een vrijgezellenfeest voor vrouwen

Als het goed is, houd je maar één keer in je leven een vrijgezellenfeest. En dat moet dan natuurlijk wel tot in de details kloppen. Je organiseert je vrijgezellenfeest niet zelf (al mag dat uiteraard wel). Een vrijgezellenfeest organiseren voor iemand anders kan lastig zijn. Je wilt natuurlijk dat het perfect aansluit op de wensen en behoeften van de bride-to-be. Met deze tips helpen wij je een handje! 

1| Plan het vrijgezellenfeest ver van tevoren

Er komt veel kijken bij het plannen van een vrijgezellenfeest. Houd je het intiem met een gezellige high tea? Of ga je uit je dak tijdens een Magic Mike show? Alles is mogelijk. Als je het maar ruim van tevoren boekt. Denk daarbij niet alleen aan uitjes, maar reserveer ook alvast het restaurant waar jullie willen gaan eten. Gaan jullie stappen tot in de vroege uurtjes? Boek van tevoren een hotelovernachting!

2| Bedenk een thema

Een vrijgezellenfeest is extra leuk met een thema. Stem het thema helemaal af op de persoonlijkheid van de vrijgezel. Is ze altijd tot in de puntjes verzorgd? Denk dan aan een sprookjesachtig prinsessenthema. Heeft ze een specifiek beroep of een gênante gewoonte? Verzin daar je eigen thema omheen! Je mag best out of the box denken. Hoe unieker, hoe beter! Tip: reik een prijs uit aan de persoon die de beste outfit heeft aangetrokken.

3| Laat de bruid zelf de gastenlijst samenstellen

Niks is zo vervelend als iemand op je vrijgezellenfeest hebben die je niet aardig vindt. Of misschien vergeet je wel een belangrijk persoon uit te nodigen! Om een leuk en onvergetelijk clubje te creëren, kan de bachelorette het beste zelf de gastenlijst samenstellen. Zo voorkom je gênante situaties en is de bruid omringd door haar favoriete meiden.  

4| Houd het budget in de gaten

Na afloop een onverwachte grote rekening? Dat vindt niemand fijn. Spreek van tevoren met elkaar een budget af en boek de uitjes vooraf. Zo weet je hoeveel je kwijt bent aan de activiteit en hoeveel je nog kunt besteden aan overige kostenposten. Maak een pot zodat één iemand afrekent. Zo voorkom je gedoe en krijgt de woman of the hour er niks van mee.

5| Maak veel foto’s

Wil je niet zo vergeetachtig eindigen als de mannen in The Hangover? Maak dan veel foto’s. Niet alleen van de activiteiten, maar ook van iedereen die aanwezig is. Geef iedereen een wegwerpcamera en laat ze na afloop afdrukken. Zo heeft iedereen een mooie herinnering aan een bijzondere avond. Leuk om later nog eens terug te kijken. Tip: geef na het vrijgezellenfeest een fotoboek van het onvergetelijke uitje aan de bride-to-be. Dat zal ze vast enorm waarderen!

Dit artikel is in samenwerking met Fundustry tot stand gekomen | Beeld: Pexels

Laatste nieuws