Koning Charles & het ongemakkelijke kniksje van Liz

'Grappigste video van vandaag', liet een Twitteraar weten.

Afgelopen woensdag hield Koning Charles zijn eerste wekelijkse audiëntie met premier Liz Truss in Buckingham Palace. De koning verwelkomde de premier in een van zijn vele kamers van het paleis. En hoewel fans het niet konden laten om te onderzoeken welke familiefoto’s Charles in zijn werkkamer had staan, ontplofte ook heel Twitter door het – ietwat – ongemakkelijk kniksje van premier Lizz Truss. Kan iemand haar een etiquetteles geven?

Audiëntie

Traditiegetrouw zal koning Charles, net als zijn moeder en andere vorsten voor hem, elke week een privé-audiëntie houden met de premier om regeringszaken te bespreken. “Hoewel de koningin in alle aangelegenheden politiek neutraal blijft, kan zij haar ministers – haar premier inbegrepen – zo nodig ‘adviseren en waarschuwen'”, lezen we op de website van de Britse koninklijke familie, die na de dood van koningin Elizabeth nog niet is bijgewerkt. Voor Charles zal het niet anders zijn.

Familiefoto’s

Toch vielen er twee dingen op tijdens de video die is gedeeld van de ontmoeting tussen de koning en de premier. Allereerst werden fans enthousiast toen ze zagen dat koning Charles verschillende, aandoenlijke familiefoto’s in zijn werkkamer heeft zijn.

Zo stond op een van de tafels een kiekje prins Harry en hertogin Meghan uit 2018, en was er een foto te zien van koning Charles samen met zijn moeder Elizabeth, zijn zoon William en zijn kleinzoon George.

Ongemakkelijk kniksje

Maar niet alleen de schattige familiefoto’s vielen fans op, ook het ongemakkelijke kniksje van premier Lizz Truss deed heel wat stof opwaaien. En als we naar de video kijken, dan zien we dat de premier inderdaad ietwat onhandig de kamer van de koning binnen struikelt. Misschien werden de zenuwen haar toch te veel?

Veel mensen konden lachen om het ongemakkelijke kniksje van de premier. Zo luidde het in de reacties: “Ze moet nog even wat meer oefenen op haar reverences 😅”, “Niet slecht, niet slecht, beter dan sommige die we al gezien hebben!”, en “Grappigste video van vandaag.” Maar ook protocolfans die vragen of iemand de premier alsjeblieft wat kan bijspijkeren op het gebied van etiquette. “Ze heeft wel grotere problemen op te lossen, maar ik denk dat het paleispersoneel hier huiverend naar stond te kijken.”

Nog meer ongemak

Ook de begroeting van koning Charles blijft niet onopgemerkt. “U bent weer terug. Dear, oh dear“, horen we hem zeggen tegen de premier die behoorlijk onder vuur ligt in haar thuisland. Toch jammer dat de camera’s verder niet bij de audiëntie mochten zijn…

Bron: People, Hello! | Beeld: Brunopress, Twitter

Laatste nieuws