Upgrade: ‘Kate Middleton en prins William verhuizen naar Windsor Castle’

Het favoriete kasteel van wijlen The Queen hoeft niet lang leeg te staan!

Nieuwe functie, nieuw paleis? Aan het einde van de zomer verhuisden prins William en prinses Kate met hun drie kinderen naar een koninklijke cottage in Windsor. Maar nu hun buurkasteel toch onbewoond is, zeggen insiders dat de verhuisdozen binnenkort weer ingepakt zullen worden.

Meer vrijheid

William, Kate, George, Charlotte en Louis verruilden afgelopen zomer het drukke Londen voor het landelijke Windsor. De redenen? Meer privacy en vrijheid – de royals hebben er een gigantisch, goed beveiligd en afgeschermd landgoed – en de kans om dichterbij de Queen te kunnen zijn. Helaas zijn ze uiteindelijk geen buren van Elizabeth geworden. De Queen overleed voordat ze uit haar zomerresidentie terugkeerde naar Windsor Castle. Het eeuwenoude lievelingskasteel van de Queen staat nu dus leeg. Maar volgens insiders hoeft dat niet lang te duren.

Windsor Castle

Het 1000-jaar oude Windsor Castle wordt volgens bronnen van People het nieuwe optrekje van de Walesjes. Veel haast met verhuizen hebben ze niet, maar op den duur zullen Kate en William hun intrek nemen in het historische bouwwerk. Dat is best een upgrade te noemen. Zo heeft Adelaide Cottage, de huidige woning van het gezin, vier slaapkamers. Windsor Castle heeft er 52, en dan rekenen we de 188 slaapkamers voor het personeel nog niet mee…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Visit Windsor (@visitwindsoruk)

Een vriend van het echtpaar vertelt aan People dat Kate en William, ondanks het gemis van de Queen, het erg naar hun zin hebben in Windsor. “Ze vinden het heerlijk dat de kinderen gewoon kunnen rondfietsen over het landgoed en ze vinden het heel leuk om iedereen te ontmoeten. Het is echt een kleine gemeenschap.”

Stressvolle periode

Wel heeft prinses Kate het volgens deze vriend zwaar gehad de afgelopen tijd. Eerst een stressvolle verhuizing, toen een nieuwe school voor haar drie kinderen, en in diezelfde week het overlijden van Queen Elizabeth. “Er was heel veel spanning die week. Dat was zeker niet de verhuisperiode waarop ze gehoopt hadden.”

Bron: PEOPLE | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws