Netflix deelt eerste beelden van The Crown seizoen 5

Een nieuw tijdperk is aangebroken...

We kunnen ein-de-lijk beginnen met aftellen, want op 9 november zal het vijfde seizoen van The Crown eindelijk van start gaan op Netflix. De streamingdienst deelde gisteren al een voorproefje op Instagram door de eerste beelden van het nieuwe seizoen te delen. En daar zien we onder meer een nieuwe Queen op verschijnen.

Vijfde seizoen

De serie rond het leven van de royals in Buckingham en omgeving is populairder dan ooit. Fans van een beetje drama (en be honest: wie is daar nu geen fan van) kijken in het bijzonder uit naar het vijfde seizoen, waar de vroege jaren ’90 in aan bod komen. You know, die periode waarvan Liz ooit zei dat het haar ‘annus horribilis‘ was?

Met een brand in Windsor Castle, driekwart van de kinderen in scheiding, en natuurlijk alle tragiek rond Diana had Elizabeth het er niet makkelijk mee. Actrice Imelda Staunton, die in de laatste twee seizoenen de Queen vertolkt, stond dan ook een bijzonder pittige rol te wachten.

Releasedatum

Tot recentelijk was Netflix een beetje vaag over de precieze datum waarop we het vijfde seizoen mochten verwachten. Meer dan ‘november 2022’ was er lange tijd niet bekend. En met het nieuws dat de opnames na het overlijden van Elizabeth stil waren gelegd, waren fans bezorgd over mogelijk uitstel van de release. Gelukkig kwam vorige maand het goede nieuws dat het nieuwe seizoen vanaf 9 november te zien zal zijn. Aan de eerste beelden te zien belooft het weer een daverend seizoen te worden. “Een nieuw seizoen. Een nieuw tijdperk. Een nieuwe cast. Dit zijn de eerste beelden van seizoen 5 van The Crown”, luidt de caption.

Acteurs

Imelda kun je onder meer kennen van haar rol als Dolores Umbridge in Harry Potter. Daarnaast kruipt Elizabeth Debicki in de rol van prinses Diana. Volgens de actrice is de turbulente periode waar het Britse koningshuis destijds doorheen ging in het vijfde seizoen zeer goed gedocumenteerd. “Van alle seizoenen van The Crown hebben we van deze periode het meeste beeldmateriaal van de Britse koninklijke familie. Dit maakt het fantastisch om deze personen te mogen spelen. De jaren negentig was het begin van de 24/7 nieuwscyclus en er werd steeds meer op video vastgelegd. Dat heeft ongelooflijk veel materiaal opgeleverd waar we nu uit kunnen putten.”

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Netflix, The Crown

Laatste nieuws