Hé, waar is Máxima nu weer?

Is de koningin dan helemaal nooit meer thuis?

Vorige week werd het droevige nieuws bevestigd dat prinses Amalia door bedreigingen aan huis gekluisterd is. Maar het tegenovergestelde lijkt te gelden voor haar moeder. Is koningin Máxima nog weleens in het paleis, of…?

Van Zweden naar Washington naar Tanzania

De afgelopen tijd was Máxima bijna nooit thuis te vinden, in ieder geval. Vorige week bracht de koningin samen met koning Willem-Alexander een paar drukke dagen door in Zweden. Daarna vloog ze direct door naar de VS, om in Washington te spreken in haar functie als, komt-ie, speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN voor inclusieve financiering en ontwikkeling. Ook woonde ze de jaarvergaderingen van de Wereldbank en het IMF bij.

En Máx blijft nog even bezig met haar taken voor de VN, want deze week zit ze van maandag tot en met woensdag in Tanzania om zich verder te buigen over inclusieve financiering. Never a dull moment als je een koninklijk en een internationaal baantje hebt.

De aankomst van de koningin in Tanzania. Beeld: BrunoPress

Begrijpelijk met zo’n druk schema dat de koningin het net even wat rustiger aan doet op modegebied. Gisteravond landde ze in Tanzania in een simpel, maar zakelijk pak. Geen diamanten juweeltje te bekennen – en ook nauwelijks een laagje make-up. Máxima au naturel!

Beeld: BrunoPress

Staatsbezoek in aantocht

Voorlopig zal de koningin weinig nachten in haar eigen paleisbed slapen. Voor wie genoten heeft van alle pracht en praal tijdens het staatsbezoek in Zweden vorige week hebben we goed nieuws, want deze maand staat er nog zo’n officieel reisje op de planning. Op 31 oktober vliegen koning Willem-Alexander en koningin Máxima namelijk naar Griekenland. Ditmaal niet voor een vakantie in hun eigen villa, maar om de ‘goede betrekkingen tussen beide landen’ te bevestigen. En dat goede weer is dan mooi meegenomen, toch?

Bron: RVD, Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws