Huh? Koningin Camilla maakt verschijning met dubbelganger

Aanwezigen bij de uitreiking van de Man Booker Prize moesten gisteravond even goed opletten. De Queen Consort leek daar namelijk op de een of andere manier twee keer aanwezig. Een literair feestje met een royal dubbelganger – en ook for some reason een verschijning van popster Dua Lipa in een sexy outfitje? Daar moesten we natuurlijk even in duiken.

Camilla en dubbelganger

Goed, om bij het begin te beginnen: Queen Consort Camilla was gisteren aanwezig bij de uitreiking van de Man Booker Prize – een prestigieuze literatuurprijs. Deze wordt al sinds 1969 uitgereikt en kent grote winnaars zoals bijvoorbeeld Margaret Atwood, Chinua Achebe, Eleanor Catton, en Philip Roth.

Hierbij was de eer aan Camilla om de prijs dit jaar uit te reiken. Maar bij de entree van de Britse koningin-gemalin, dachten we eerst even dat we dubbel zagen.

camilla dubbelganger
Beeld: Brunopress

Maar nee, we hebben niet te diep in het (rosé)glaasje gekeken. Camilla nam voor de gelegenheid haar zus, Annabel Elliot, mee naar de uitreiking. En klaarblijkelijk delen de zussen niet alleen dezelfde genen, maar ook dezelfde kapper. Twinning is winning, moeten de twee gedacht hebben.

Dua Lipa

Bij het scrollen door alle kiekjes van het literair verantwoorde feestje, viel bovendien één verschijning op. Zangeres Dua Lipa was namelijk ook aanwezig om te speechen over haar liefde voor lezen (the more you know) en liep heerlijk te keuvelen met de koningin. Voor de avond trok de popster een zwarte off-the-shoulder-jurk aan. Waar hebben we dat ook alweer eerder gezien?

camilla dubbelganger
Beeld: Brunopress

Prijsuitreiking

Afijn, de avond kwam tot een feestlijk einde met een uitreiking van de prijs aan (spoiler alert) Shehan Karunatilaka, voor zijn boek The Seven Moons of Maali Almeida. Die mocht de auteur ontvangen uit hand van Queen Consort Camilla. Geen gekke keus, want de royal zet zich al jarenlang in voor geletterdheid en heeft zelfs haar eigen boekenclubje. Mocht je nog wat inspiratie op willen doen qua najaarsleesvoer, dan zit je bij de gemalin dus goed.

Bron: The Booker Prizes | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws