Dit betekent het hebben van een droge huid eigenlijk (en zo verzorg je hem)

Een krent is ooit een druif geweest!

We weten dat we door gezond te eten goed voor ons hele lichaam kunnen zorgen. Voor een healthy skin geldt eigenlijk hetzelfde: ook je huid heeft voldoende vocht en voeding nodig. Iets waar we misschien beter op kunnen letten, want de uitspraak ‘Ik heb zo’n droge huid’ horen we maar al te vaak. Hoe zit het eigenlijk met het voeden van de huid? En wat is er daadwerkelijk aan de hand als we het over een droge huid hebben?   

Als je huid gezond is, dan straal je dat uit. Helaas kan het moeilijk zijn om de juiste balans te bewaren. Een droge huid is een veelvoorkomend probleem. Meestal komt dat niet door een te laag vetgehalte, maar vooral door een vochtgehalte dat te wensen overlaat. Een vochtarme huid kan geen vetten binden en daardoor geen werkzame stoffen opnemen. Het is dus echt de moeite waard om je droge huid wat liefde te geven.

Begin op tijd

Op jongere leeftijd last hebben van een droge huid, resulteert meestal niet meteen in problemen. Hoe ouder we worden, hoe meer verzorging onze (droge) huid echter nodig heeft. Je kunt een droge huid herkennen door een trekkerig gevoel na het wassen of douchen. Ook schilferingen, fijne lijntjes en rimpels kunnen door een droge huid sneller aan het licht komen. Om uitdroging van je huid te voorkomen, kun je dus het beste tijdig beginnen met vochtregulerende verzorging. Daar pluk je later de vruchten van!

Helpt een vette crème?

Een royale lik vette crème kan helpen om je huid weer gehydrateerd te laten voelen, maar hiermee pak je het daadwerkelijke probleem niet aan. Ja, het trekkerige gevoel wordt minder, en je bent tijdelijk beschermd tegen guur weer, maar zo’n vetlaagje trekt niet diep genoeg in de huid om je vochtgehalte weer op peil te brengen. Je huid eerst goed hydrateren vóórdat je een crème aanbrengt, is daarom een must.

Een huid die al vochtarm is, zal moeite hebben om voldoende huidvet te produceren. Een tekort aan vocht kan bovendien vervelende huidproblemen veroorzaken, zoals tekenen van vroegtijdige huidveroudering, een geïrriteerde huid of eczeem. Een gezegde in de beautywereld dat maar al te goed aangeeft wat een vochttekort met je huid doet, is ‘een krent is ooit een druif geweest.’ Zie je ‘m voor je? Duidelijker wordt het niet!

Optimale hydratatie voor een droge huid

Voldoende vocht is dus essentieel, maar daarmee ben je er nog niet. Voor het verbeteren van je huid, zijn ook de juiste vitamines en voedingsstoffen van groot belang. Kies daarom voor een hydraterende spray voordat je een crème aanbrengt. Daarmee wordt de ‘dorst’ van je huid gelest en wordt je crème (inclusief heilzame stofjes) een stuk beter opgenomen. Een vochtherstellende gezichtsspray die je kan helpen, is het Vitamin Complex van hannah. Deze spray bevat een hoge dosering natuurlijke vitamines zoals A, E, F, die in combinatie met de vochtregulerende bestanddelen zorgen voor een extra vitale huid en een betere weerstanden tegen invloeden van buitenaf. Ook niet onbelangrijk: de spray zorgt voor instant hydratatie van je huid (dus dág trekkerig gevoel) en werkt tevens als fixatiespray voor make-up.

Frisse uitstraling

Voor de gevoelige of geïrriteerde huid, heeft hannah de Sparkling Spray. Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt deze vochtbooster voor een sprankelende, frisse uitstraling. De spray bevat een hoog gehalte Aloë Vera, wat kalmerend werkt op de huid. Bovendien geeft ook deze spray het vochtgehalte in je huid een flinke oppepper. Last van een te glanzende huid? Dan ook wil je de Sparkling Spray in je badkamer hebben staan, want het huidverbeteringsproduct werkt matterend. Dankzij antioxidanten zoals vitamine C voor een bescherming tegen externe invloeden, ben jij hiermee helemaal ready voor jouw dag. De manier dus om je grootste orgaan de voeding te geven die het nodig heeft, en je ‘druif’ gewoon een druif te houden!

Beeld: hannah

Laatste nieuws