Nooit te gewoontjes: De trouwringen van de royals zijn niet van ‘zomaar’ goud gemaakt

Alleen het allerbeste voor de royal bruid? Daar lijkt het wel op, want 'gewoon' goud is niet goed genoeg voor de Windsors.

Vergeet de juwelier op de hoek! Als je met ’n echte prins trouwt, dan hoort daar een ultra-exclusieve ring bij, toch? De Windsors weten wel van wanten en trouwen alleen met het zeldzaamste goud om hun ringvinger.

Welsh goud

Prinses Kate heeft natuurlijk de iconische verlovingsring van wijlen prinses Diana aan haar vinger, maar daarnaast draagt ze ook een eenvoudige, gouden trouwring. Eenvoudig wat design betreft dan, want het materiaal waar dit juweeltje van gemaakt is, is behoorlijk bijzonder. Sinds 1923 kiezen de royals bij elke bruiloft voor een traditionele ring van Welsh goud, ook wel het ‘meest zeldzame goud ter wereld’ genoemd. De goudmijnen in Wales zijn namelijk schaars, en het edelmetaal wordt tegenwoordig niet meer in dit deel van het koninkrijk gewonnen.

Voor elke royal bruid

Maar met de goede connecties van de royal family is altijd wel wat te regelen. Hoewel Welsh goud bijna niet te krijgen is, hebben de royal bruiden er de afgelopen eeuw niet verlegen om gezeten. Queen Elizabeth, prinses Margaret, prinses Anne, prinses Diana, hertogin Sarah, Queen Consort Camilla, prinses Kate en hertogin Meghan hebben allemaal een trouwring van het zeldzaamste goud van hun bruidegom gekregen.

De trouwringen van Harry en Meghan. Beeld: BrunoPress

Duurste metaal ter wereld

Het goud van de royals komt uit de inmiddels gesloten mijn Clogau. De directeur van de vroegere groeve was behoorlijk in zijn nopjes met de Windsors als trouwe klant. “Het is zó romantisch en het geeft Clogau een bijna mythische of sprookjesachtige geschiedenis dat geen ander sieradenmerk kan bieden. De band tussen de royal family en Welsh goud gaan terug op het jaar 1911. Clogau heeft sindsdien voor elke generatie trouwringen geleverd”, aldus managing director Ben Roberts in een eerder intervier. “Het feit dat de koninklijke familie voor Welsh goud kiest en dat het zo schaars is, maakt puur Welsh goud een van de duurste metalen ter wereld.” Volgens Roberts moeten we bij goud uit Clogau denken aan 25 keer (!!) de prijs van een ‘gewoon’ klompje goud.

Bron: Woman & Home | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws