Charles en Camilla’s ‘Tampongate’ komt wél in volgende seizoen The Crown

Geen koningshuis zonder bloedlust.

De affaire tussen Charles en Camilla deed uiteraard een hele hoop stof opwaaien. Het grote gesprek van Diana, dat ongemakkelijke interview waar Charles schuld bekent, de revenge dress…Het staat allemaal in ons geheugen gegrift. Inclusief de minder frisse details. Maar mocht je daar nu niet helemaal het fijne van weten, dan zit je met het komende seizoen van The Crown in elk geval goed, deelt acteur Dominic West.

Tampontelefoontje

Mocht je het gemist hebben (of simpelweg uit je geheugen hebben verbannen, wat we best begrijpen): ten tijde van de affaire tussen Charles en Camilla werd er overal op nogal…bizarre wijze geflirt. In een afgetapt telefoongesprek tussen de kroonprins en zijn toekomstige vrouw fantaseerden zij er uh, nogal lustig op los. Dit werd later uitgebreid gepubliceerd in onder andere the People. Volledige transcripten zijn anno nu nog altijd makkelijk te vinden. Maar het meest geciteerde fragment is waarschijnlijk deze:

Charles: “Oh, God. Ik ga wel gewoon in je broek wonen of zo. Dat zou veel makkelijker zijn!”
Camilla [Lachend]: “Waar ga je in veranderen, een slip? [Beiden lachen]. Oh, je zult terugkeren als slipje.”
Charles: “Of zul je zien: als tampon. Just my luck! [Lacht].”

En zo was het Tampongate-schandaal geboren. Charles was ten tijde van hun steamy telefoontje nog getrouwd met Diana, en Camilla droeg destijds nog de ring van Andrew Parker-Bowles. Maar van hun uitspraken over hoe ze elkaar ‘overal’ willen bevoelen (‘vooral van binnen en buiten’, aldus Charles) zou je dat niet denken.

The Crown

En dat telefoontje krijgt nu dus weer een hoop aandacht erbij met een verschijning van het volgende seizoen van The Crown. Acteur Dominic West, die de komende twee seizoenen de rol van Charles op zich neemt, vertelde aan Entertainment Weekly over het voorval. “Ik herinner me dat ik het destijds zoiets vuils, en zo diep, diép beschamend vond”, deelde hij. Maar na de opnames van de scène kijkt hij er toch anders op terug.

“Dan besef je dat de schuld niet bij deze twee mensen lag, die een privégesprek hadden. Wat nu heel duidelijk is, is hoe invasive en walgelijk de media-aandacht ervoor was. Dat ze het woord voor woord hebben gedrukt, en dat je een nummer kon bellen en letterlijk naar de tape kon luisteren. Hierdoor voelde ik een gigantische lading sympathie voor hen en wat zij doorstaan hebben.”

Toch niet, toch wel

Dat dit beruchte telefoontje nu tóch terugkomt in de populaire serie, staat haaks op eerdere berichten. Eind 2020 deelde acteur Josh O’Connor namelijk nog dat hij hoogstpersoonlijk had geëist dat die scène niet in zijn scripts zou verschijnen. Afijn: met het einde van seizoen 4, is de rol van Charles van O’Conor overgegaan op West. En die had duidelijk geen anti-tampongate-clausule in zijn contract.

Kortom: kwestie van tijd tot de hele wervelwind over hun wellustige gesprekken weer opduikt. Nog maar héél even geduld hebben, want vanaf 9 november is het nieuwe seizoen van The Crown te zien op Netflix.

Bron: Entertainment Tonight, Esquire | Beeld: Netflix, The Crown

Laatste nieuws